Елитният Ботев Пловдив се разправи категорично с Оборище Панагюрище и срази „войводите” с 4:0 при гостуването си. „Канарчетата” не оставиха никакви съмнения, че са далеч по-класният отбор сравнение с опонента си и продължава към 1/8-финалите за Купата на България. Димитър Тонев откри резултата в осмата минута, а Атанас Илиев удвои в 28-ата. През второто полувреме дойдоха нови два гола за пловдивчани, като и двата бяха дело на резервата Салиф Сисе (69, 78). Двубоят се изигра без публика поради мерки за сигурност предвид пандемията от коронавирус.

Още във втората минута Атанас Илиев нацели напречната греда на вратата на Гумиеро, а малко по-рано Неделев създаде опасност за вратата на Оборище, но стражът отби удара.

В 8-ата минута Тонев излезе на чиста позиция, след като изпревари бранителите на домакините и се остави шанс на вратаря на домакините, за да изведе "канарчетата" напред в резултата. Малко по-късно Тодор Неделев стреля добре от пряк свободен удар, но вратарят спаси, а също точен удар на Илиев беше спасен от Гумиеро.

Оборище опита опасна атака в 21-ата минута, но след центрирането в наказателното поле не се стигна до опасност за Георгиев. Три минути по-късно след удар на Илиев и намеса на Гумиеро топката се удари от гредата и не пожела да влезе в мрежата.

Все пак логичното се случи и в 28-ата минута Атанас Илиев засече центриране от корнер и направи резултата 2:0 в полза на Ботев Пловдив.

В 53-ата минута центриране на Маркес в наказателното поле на Ботев намери Тачев, който стреля, но топката се отклони от Работов и излезе в корнер. Домакините имаха претенции за дузпа след центрирането от корнера, тъй като Атанас Илиев вдигна доста високо крака си срещу съперник, но съдията прецени, че нарушение няма. Пет минути по-късно удар под напречната греда на Илиев накара Гумиеро да боксира  ефектно в корнер. Малко по-късно топката се отклони от страничния стълб на вратата на Георгиев след опит на Маркиньос да изчисти кълбото.

В 69-ата минута влезлия като смяна  Салиф Сисе реализира третия гол за Ботев в 69-ата минута. Вторият гол за Салиф Сисе и четвърти за Ботев дойде в 78-ата минута, когато тъмнокожият нападател получи перфектен пас отдясно в наказателното поле и от няколко метра матира Гумиеро - 4:0 за пловдивчани.

До края на срещата в Панагюрище нямаше кой знае колко сериозни ситуации и срещата завърши с успех за "канарчетата" - 4:0.


Оборище Панагюрище - Ботев Пловдив 0:4
голмайстори: 0:1 Димитър Тонев (8), 0:2 Илиев (28), 0:3 Сисе (69) 0:4 Сисе (78)

съставите на двата отбора:

Оборище Панагюрище: Гумиеро, Георгиев, Мицански, Аврамов, Дос Сантос, Великов, Ловков, Ели Маркес, Георгиев, Тачев, Васев

Ботев Пловдив: Георгиев, Цикарски, Филипов, Джонатан Перейра, Маркиньос, Педросо, Пройчев, Еспиноза, Тонев, Неделев, Илиев

съдия: Георги Гинчев