Дисциплинарната комисия на БФС наложи санкцитие си след изиграването на 1/16-финалните битки за Купата на България. След тях футболната централа ще събере от глоби точната сума от 4262 лв. и 50 стотинки. 

Най-големите платци, за кой ли път, са Левски и ЦСКА. Двата тима са глобени с по 1000 лв. за нецензурни скандирания на агитките си. Още 1800 лв. са събрани от индивидуалните наказания на играчите, които ще изгорят за по един мач заради натрупани картони. 

Това са Кристиян Кочилов и Лъчезар Котев от Витоша Бистрица, Георги Стоичков от Септември, Динко Динев от Струмска слава, Реян Даскалов от Царско село, Илиас Хасани и Мехди Фенуш от Черно море, както и Джоди Лукоки от Лудогорец. 

Помощник-треньорът на Локомотив Горна Оряховица Марин Байчев изгоря за един мач и с 250 лв. заради несъгласието си със съдийско решение. Наказани са и аматьорите от Спартак Варна. Тяхната санкция е в размер на 162 лв. и 50 стотинки заради хвърляне на димки на терена в мача с Верея. Едната е спряла играта и затова глобата от нея е 125 лв. За другите санкцията е 37.50 лв.