Утрешният финал за купата на България между Черно море и Левски ще е втори в кариерата на нападателя на варненци Живко Петков. Според него тръпката в подобни мачове е неописуема. Таранът се надява да прибави към сребърния медал в колекцията си и златен такъв.

Финалът за Купата на България между Левски и Черно море е в Бургас на 30-и май от 20 часа. Можете да следите двубоя в Gong.bg и в Gong Play, както и по Нова телевизия и Дарик радио.

"Финалът утре ще е втори в моята кариера. Първият бе с екипа на Черноморец Поморие срещу Берое. Емоцията е страхотна. Неописуемо е. Аз тогава бях на 16 години. Играехме в Ловеч. На стадиона имаше около 7-8000 зрители, сред които  привърженици на Берое. Стана един празник, в който ние загубихме в 93-ата минута. Когато стъпих на терена в този финал, емоцията за мен бе неописуема", коментира Живко Петков пред Гонг.

"Всички в отбора пределно много желаем да вземем купата. Много сме мотивирани. Надявам се към сребърния медал в колекцията ми да прибавя и златен. Това ще ме направи изключително щастлив", каза още Петков и добави:

"Смятат Левски за фаворит, но според мен не е така, тъй като финалът е един мач и в него и двата тима ще са пределно мотивирани. Този, който е си остави сърцето и душата на терена, той ще победи. И двата отбора сме добри, жалко, че играем във втората шестица. Не очаквам финалът да е атрактивен откъм голове, а ще е мач на надлъгване. Надявам се ние да излезем краен победител."