„Не мисля, че това е най-важния мач за нас този сезон. Тепърва имаме да изиграваме доста срещи”, заяви за Гонг изпълнителният директор на Ботев Тервел Златев преди реванша от 1/8 финалите за Купата на България. Двубоят е в сряда от 13 часа на стадиона в Коматево, а първата среща на „Лаута” завърши наравно – 1:1.

„Разбира се, че градското дерби е с по-особен заряд. Надявам се, че ще продължим в първата шестица, където отново ще има доста сериозни мачове срещу най-добрите отбори в България”, добави един от босовете на „канарчетата”.

Той коментира и дали дербито със „смърфовете” е решаващо за бъдещето на треньора Велислав Вуцов начело на „жълто-черните”: „Не само един мач е критерий да представянето на един треньор. Разбира се, че тази среща е с по-особен заряд. Надявам се, че извлечем максимума и господин Вуцов ще покаже това, на което е способен. Да прекъснем тази негативна серия, която вкара негативизъм в отбора в последните две седмици!”

„Направихме своите анализи за претърпените две загуби в първенството (б.р – от Левски и Славия с по 0:3). Говорихме с футболистите и спортно-техническия щаб. Смятам, че оттук нататък ще спрем серията от негативни резултати и отново ще тръгнем по пътя на победите. Все пак футболът е и доза шанс. Мисля, че и в двете срещи, които загубихме нашият отбор на моменти надиграваше съперниците си, но нямахме и своя спортен шанс, който надявам се от утре отново ще бъде с нас”, сподели Златев.

„Конкретна цел пред отбора няма. Мисля, че и футболистите, и спортно-техническото ръководство, а и ние се стремим да извличаме максималното от всички срещи. Разбира се, колкото по-далеч стигнем в турнира за Купата на България, толкова по-добре. Ще направим и максималното, което се изисква от нас за да влезем в първата шестица на шампионата”, категоричен бе изпълнителният директор на Ботев.

„Работим и по селекцията. Нашето желание е да запазим това ядро от футболисти, с което разполагаме в момента в клуба за по-дълго и да продължим да ги развиваме. Да налагаме и по-младите от тях като им се дава повече време за участие в първия отбор. Това разбира се отново е по решение на спортно-техническото ръководство. Тепърва ще провеждаме срещи с футболисти и със спортно-техническото ръководство. Но ще изчакаме да мине и последният мач преди Коледа, и тогава по-активно ще започнем да работим в тая насока”, заяви Тервел Златев.

„Няма непродаваеми футболисти. Ботев разполага с млади и перспективни играчи, а и с такива, които са доказали своите качества. Целта ни както казах е да запазим ядрото на отбора и да продължим да се борим в първата шестица, да бъдем конкурентноспособни на отборите в нея, а и защо да не извлечем нещо повече”, завърши изпълнителният директор на Ботев.