Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев направи дълъг коментар на жребия за Купата на България, който изправи "сините" срещу носителя на трофея – Лудогорец.

"Ако искаме да стигнем до финал, трябва да елиминираме, който и да е отбор. Падна ни се може би най-силният противник, но всеки в тази четворка е добър отбор. Който и да ни се беше паднал, жребият нямаше да го нарека лек."

"Надявам се отборът ни да изглежда по-добре, когато дойдат тези мачове. До мачовете имаме да изиграем още две срещи и съм сигурен, че ще изглеждаме по-добре. Сигурен съм, че ще станат два стойностни двубоя. Може би щяхме да сме по-готови през май месец, но жребият е такъв. Отборът вече щеше да е по-изграден", отбеляза треньорът на "сините".

"Мисля, че и двете срещи ще са изключително равностойни. Трудно ми е да преценя, дали е по-добре да играеш срещу Лудогорец в един или два мача. Приемаме жребия като факт. В някаква степен Лудогорец е фаворит, защото е свикнал да играе много мачове."

"Някои от тях са в Европа, което е предимство. Вярвам, че нашият отбор ще изглежда добре и вярвам, че ще се представим в една добра светлина. Извадили сме си поуки от предния мач с Лудогорец."

"Нашите футболисти ще искат да покажат, че са стойностен отбор, а не че мястото им е в първата шестица. Мисля, че имаше много субективни фактори, за да не сме там", добави Стойчо Стоев.

"Предимството на първата шестица е, че играеш много по-силни двубои, което помага за израстването на твоя тим. За мен не е притеснително, че ще играем с Лудогорец, важно е да се представим и в двете срещи на ниво", обяви още треньорът на Левски.

"Не ме питайте мен, дали мястото ми в Левски зависи от тези мачове. Не вярвам, че съдбата има пръст, че ще играем срещу Лудогорец. Те ще защитават купата на терена, а аз ще я защитавам извън терена."

"Надявам се в тези мачове да изглеждаме по-добре, но няма как да сме на равнището, което ми се иска. Не знам колко е реално, но искам в първата си година в Левски да спечелим с футболистите Купата на България", завърши Стоев.