Наставникът на Черно море Никола Спасов е доволен от жребия на тима му за полуфиналите за Купата на България. "Моряците" се паднаха с Локомотив Пловдив, избягвайки фаворитите Левски и Лудогорец, които се изправят един срещу друг. 

"По принцип жребият е добър и за двата отбора. Сигурен съм, че и Локомотив Пловдив са искали нас за съперник. Важното е да се премине напред в крайна сметка. И двата мача ще са тежки. Мисля, че шансовете са еднакви и за двата отбора." 

Не ме притеснява, че първият мач е тук. Ние имаме опит в първи мач като домакин. Важното е да сме в добро състояние и за двата двубоя", сподели Спасов в специално интервю за "Дарик". 

Той сподели, че не е имал претенции за съперник на тази фаза. Но според него, дори на Черно море да се е бил паднал някой от фаворитите, тимът му има достатъчно качества да се справи с него в два мача.

"Не съм си мислел кой може да ни се падне, не съм си пожелавал нищо преди жребия, защото всички отбори са много сериозни. Факт е, че и двата отбора - и ние, и Локомотив Пловдив - имаме след този жребий по-големи шансове да стигнем финала." 

"Това е добре по принцип като жребий, защото другите варианти Левски и Лудогорец щяха да са фаворити в мач срещу някой от нас и Локомотив. По принцип с по-добър отбор предпочитах да играем два мача. За полуфинал имахме по-големи шансове в два мача да елиминираме някой по-добър отбор", сподели Спасов.