Понякога един неточен удар може да превърне героя в антигерой. Точно това се случи със Здравко Лазаров по време на мача от 17-ия кръг на А група Локо (Сф) - Локо (Пд). Електричката изпусна дузпа в първите минути, а след това заедно със съотборниците си допусна "черно-белите" да бъдат победени. Въпреки провала в "Надежда" Лазаров не се скри. В интервю за "Меридиан Мач" той разказа своята версия за загубата и сподели очакванията си за развоя на първенството. Здравко коментира и представянето на националния отбор с Любослав Пенев начело.

Здравко, какво се случи в „Надежда"?

- Как, какво се случи? Играхме слабо и загубихме. Вината е изцяло в нас. И ние се чудим какво стана, но играта не ни вървеше, но трябва да вдигнем глави.

Теренът повлия ли на развоя на мача? Не ви ли беше трудно на тази картофена нива?

- Какво значи теренът? И двата отбора играхме на един терен. Но е смешно срещи от „А" група да се провеждат на такива игрища, даже то не е игрище, а нива с пясък.

Правилно ли е да се лицензират стадиони като този в „Надежда"?

- Някой отгоре им нарежда и им дават лиценз. Просто е смешно, но да не забравяме, че сме в България.

Кой трябва да бъде упрекнат?

- Този, който им е разрешил. Ние сме професионални футболисти и си гледаме задълженията.

Защо в 8-ата минута не бе съсредоточен и не вкара дузпата?

- В кариерата си съм изпълнявал около 100 дузпи и никога не съм бил със сила 11-метров наказателен удар. Но на тази оран нямаше по какъв друг начин да изпълня дузпата. Това е. Съжалявам за пропуска, но гледам напред. Има го във футбола.

Ще окачи ли скоро Електричката футболните обувки на пирона?

- Жаден съм за футбол. Не мисля скоро да спирам. Ще помагам, докато се чувствам полезен.

Загубихте първия пролетен мач от Локо (Сф). Има ли напрежение в съблекалнята преди дербито срещу Черноморец през идния уикенд?

- Няма никакво напрежение. Излизали сме и от по-тежки ситуации.

Ще можете ли да биете Левски за Купата на България?

- Надявам се да премажем и Левски, и Черноморец, както и останалите съперници до края на шампионата. Разбира се, че ще губим точки, но имаме високи амбиции.

Загуби ли Локо (Пд) битката за Европа и откъде ще е по-лесно да се класирате - чрез Купата на България или първенството?

- След като загубихме от Локо (Сф) чрез първенството, почти нямаме сили за Европа. През Купата е по-лесно, но пак ще кажа, че всички зависи от нас.

Според теб кой е фаворит за титлата - Лудогорец, Левски, ЦСКА или Черноморец на Херо?

- Който има по-голямо лоби в БФС. Мисля, че Лудогорец са най-обиграният отбор, но пък ЦСКА вече има Стойчо Младенов. Но парата определя футбола в България.

Ще ви глоби ли Коко Динев за провала в „Надежда"? Ако да, правилни ли ще бъдат санкциите?

- Разбира се, че нещо като не върви, трябва да се санкционира за провала. Но не съм президент аз и не решавам.

Собственикът на Локо (Пд) от доста време хвърля еднолично доста средства, но все нещо не се получава. Защо?

- Мисля, че в нашата страна нещата не зависят само от желание. Със сигурност работим професионално, трудим се, но външни фактори също определят доста неща. Понякога даже съм съжалявал Коко Динев, че троши пари, но това е при всички президенти. Обичаш ли футбола, имаш ли възможности, няма как да не си съпричастен към даден футболен клуб. Той обича Локомотив (Пд) и повярвайте, най-много го боли, когато нещата не вървят.

И последно, ще се справи ли Любо Пенев начело на националния отбор? Как видя тима в контролата срещу Унгария?

- Националният отбор ми хареса в дебюта на Любо. Добре бяха подредени, нещата се получаваха. Организационно, ако се пооправим още, може да изплуваме от калта. Ще бъде трудно, но стискам палци Любо да го постигне.