Старши треньорът на Черно море Адалберт Зафиров се оплака след мача с Левски спечелен с 1:0, че реферът Георги Кабаков не е отсъдил две дузпи за неговия тим. Успехът с 1:0 се оказа напълно недостатъчен, след като „сините“ биха в София с 4:0.

„Играхме достойно. Двата отбора се стараха на лошия терен, който беше замръзнал. Имаше доста спорни ситуации и остри единоборства. Мисля, че трябваше да ни отсъдят дузпа още през първото полувреме, което можеше да промени някои неща в мача. Не съм си правил илюзии, че ще отстраним Левски, въпреки че сме имали подобни мечти. При гола трябваше да се отсъди дузпа и да се даде червен картон, но съдията извади фаула навън. Така, че не ни даде общо две дузпи. Понякога съдиите не взимат най-точните решения, въпреки че са по-близо от нас до ситуациите“, коментира Зафиров на брифинга си след мача.

„Есенният дял не се разви добре за нас. Това е причината и за смяната на треньора и моето идване, но тенденцията в известна степен се запази. Печелим и играем добре като домакини, но като гости ни вкарват голове от две-три положения. Създаваме достатъчно ситуации, но не ги вкарваме“, добави наставникът на Черно море.

Той съобщи, че отборът му почва подготовка на 10-ти януари, а от 2 февруари заминава за Анталия, където ще се проведат и приятелските мачове на Черно море Варна.