Левски отново сътвори трагедия за своите почитатели. Над 12 000 „сини“ бяха в град и стадион на 400 километра от дома, но се наложи да изпият нова и голяма горчива чаша.

Над Левски тегне жестока прокоба, а може би, това си е напълно справедливо страдание.

Години наред клубът от „Герена“ се управлява зле. Професионалните навици намаляват, за да отстъпят място на аматьорски действия. Левски беше за пример, а сега едвам крета. Много напъване, но без резултат. Лиценз има, но победи и успехи – не.

Сега „сините“ са на етапа „продължаваме напред“. Как и накъде е любопитен въпрос. Говори се за смяна на собствеността. След мача на „Лазур“ нищо не се каза от важните фактори. Това шикалкавене по тази тема дразни. Идва някак подмолно. Ако в Левски има „студена война“ да си кажат. Ако действат два различни лагера, нека се съобразяват, че тази игра може да съсипе любимия отбор на страшно много хора.

Така нареченият собственик няма очи да говори. Много му се иска да каже нещо, но явно Батков предприе изчаквателна позиция. Провалът в Бургас и жалкият сезон правят състоянието му доста неясно. Адвокатът явно не може да си позволи този лукс.

На „Герена“ се хвалеха с „работещ управителен съвет“, който странно защо спря да се събира...Неговият председател е Иво Тонев и е интересно да се обясни, защо тази практика приключи. Чудесно е, че Левски взе лиценз, но ако това е голямата цел, значи „сините“ са решили да живуркат.

Георги Иванов се върна през миналото лято, за да вдига Левски. По ирония на съдбата бившият му клуб Черно море го съсипа в най-важния мач. Гонзо взе много решения, които бяха грешни по време на сезона. Недопустимо е клуб от този ранг да е без истински нападател. „Сините“ са с много бели петна в състава си. Факт е, че пари няма, но това важи за солиден процент от конкурентите на Левски. Едва ли селекцията и бюджета на Черно море са по-големи. Сезонът е срамен. Седмо място и жестока загуба на почти спечелена купа.

Стойчо Стоев приключи с розовия си сън на „Герена“. Загубеният финал е на неговата сметка. „Сините“ загубиха инерцията по време на шампионатните мачове, които им бяха досадни. Включването на Педро беше грешка. Оставянето на отбора с половин нападател – също. Започването с Белаид, който е имал проблеми преди мача не се оказа умен ход. Формата на важен футболист като Прохазка се загуби в последните седмици. Изваждането на Аниете и смяната му с Велев обърнаха мача. Дори контузен, испанецът трябваше просто да е на терена, заради страхотния си дух.

Сега идва време за поредните съдбоносни решения. На хората отново им писна. Левски има нужда от нещо ново и свежо. Някаква надежда, че клубът ще се развива нормално. Дали не е назрял момента за смяна на собствеността? Той направо е презрял. Има ли конкретен кандидат, който да иска да се хване на това трудно хоро? Много от футболистите нямат работа в този тим. Други като Аниете и Абди са свободни да си ходят и много трудно могат да бъдат изкушени. На „Герена“ трябва да знаят, че скоро едва ли ще имат възможност да са толкова близо до отличие.

Обстановката и реалностите са такива, че близкото бъдеще изглежда все така тежко. Феновете отдавна се разочароваха. Превърнаха се във „финалисти“. Готови са да подкрепят всякаква инициатива за Левски, но не и да ходят на мачове. Продуктът не им харесва.

Отборът страда, страда и то много. Дали е прокоба, дали е заслужено - няма особено значение. 

Факт е, че Левски отново остана с празни ръце, а Черно море взе напълно заслужена купа. Честито на печелившите...