Новият формат на турнира за Купата на България по футбол претърпя пълен провал. Вярно, почти всички големи отбори продължиха напред,но какво от това?Реваншите, изиграни през изминалия уикенд, в голямата си част бяха лишени от интрига, в други пък се получиха „интересни“резултати. Дори в голямото дерби на този етап ЦСКА-Лудогорец просто победителят от първия мач устиска преднината си.

Едно от големите очарования на този турнир - малък отбор да хвърли бомбата и да продължи напред, стана „мисия невъзможна“. Та кога друг път аматьорите от Мастер ще имат шанс да елиминират Локомотив София. Разбира се, в два мача тази задача е почти непосилна. Какъв празник стана в Разлог, след като бе предварително ясно, че домакините ще отпаднат?

Още по-любопитно ще бъде на осминафиналите, чийто реванши са насрочени за 15 и 16 декември! Добре, че жребият не прати ЦСКА на реванш в Етрополе, защото може би щеше да се наложи червените да пътуват с шейни до планинското градче. При евентуално решен мач. Какво пък да кажем за отборите от Б група, чието първенство завършва утре. Ако загубят с разлика първия си мач за Купата, ще тренират още две седмици за протоколен реванш! Ами Локо Мездра ,във В група първенството вече завърши, а ще играят мач след три седмици?

Въобще, изводът от цялата тази каша е един - бързо-бързо да се връща старият формат на турнира, няма нужда от два мача поне до четвъртфиналите и малко повечко да се мисли с датите на двубоите.