Официалният сайт на Левски информира, че днешната тренировка на „сините“ ще е закрита. Полезна новина за малцината, които следят тренировъчния процес на отбора. Хубаво е, че се знае, лошото е, че е смешно.

Комично е треньорът Йоканович да крие отбора си преди мача с Пирин Гоце Делчев. Цялото ми уважение към последния в А група, но това поведение е нетипично за „сините“. Тимът на Коце Ангелов е с една точка от началото на сезона, а мачът е за Купата на България, която е последна грижа за клуба от Югозападa, който акцентира върху битката за спасение. Регламентът е такъв, че има и мач-реванш, който е някога във времето.

Левски обаче реши да се изолира преди срещата. Между другото Лаптопа гледа „сините“ на живо срещу Лудогорец и вероятно му е ясна работата. Левски трудно може да изненада някой, така или иначе, но все пак. На „Герена“ се криха три дни преди срещата с шампионите, но това не даде желания резултат. Цяла България знаеше състава на Славиша Йоканович, изненада никаква и в играта.

От „Герена“ спокойно могат да опонират. ЦСКА винаги провежда закрити тренировки. Така е, но Левски не е ЦСКА. „Сините“ имат по-различен маниер на действие. Всъщност имаха, вече не е сигурно какви са точно.

В златните години на Левски, когато тимът игра в Шампионската лига и сътвори фурор в Лига Европа, тренировките бяха открити. Хората ги гледаха, коментираха, а след това имаха възможност да се снимат с футболистите, които бяха от съвсем друго тесто. Сега е твърде вероятно някой лют почитател да тегли една на някои от играчите, но това е част от играта. В онези време треньор на „сините“ беше Станимир Стоилов и след всяко занимание чинно говореше пред медиите, ако случайно някой футболист е закуцукал по време на тренировката. Обясняваше, поясняваше и информацията от клуба бе от първа ръка. Сега Левски се крие. Утре на „Герена“ мачът няма да е закрит. Много публика обаче едва ли ще дойде. Трибуните ще са такива, сякаш Левски е наказан с лишаване от домакинство. На „Герена“ ще са само откровени мазохисти и такива, които просто не могат да пропуснат поредната среща на любимия си клуб.

Официалният сайт на „сините“ днес публикува и новина за билетите на мача с Пирин. Забелязва се адекватно смъкване на цените. Нормално, мачът е за Купата в ранен етап от турнира, съперникът не е претенциозен, а Левски май трябва да се извини на своите почитатели. Билетите струват пет и четири лева. Замисълът е добър, но изпълнението не е достатъчно прецизно. Левски има много поводи да иска прошка от своите верни фенове, които в неделя отново си тръгнаха излъгани от стадиона. Левски е длъжен да пуска билети от по левче до края на сезона, защото продукцията му е калпава.

Нека спрем, защото утре има мач, а в съблекалнята отново на власт е напрежението. Йока закри тренировката, Левски закри мачовете. Този път бойкотът идва от страна на отбора. Феновете на „сините“ трудно влизат в „правия път“. Все някой ще поиска да гледа днешната тренировка, други „нахалници“ въпреки всичко, ще си позволят и на мач да отидат.

Да му мислят Коце Ангелов и Абди Абдиков! Левски „слага капани“, „бистри тактики“, „крои изненади“... Тренировката ще е закрита, а мачът?