В последните дни на сцената се появи някой си Нуно Пинто. Сносният бек от Португалия направи панаир и натрупа малко слава преди да мине през изхода. На „Герена“ някак си ще преживеят и без приличното му центриране. За 10 000 евро на месец и друг ще я центрира така, както го правеше Нуно.

Португалецът показа за пореден път, че на огромен процент от чужденците им е все едно. Важна е заплатата, а публиката, клубната чест и прочие са неща на втори план. Ако го глобят с 30% от заплатата ще писка, но ако трябва да даде нещичко от себе си, това вече е съвсем друг въпрос. Такива са времената и е необходимо да свикваме с подобни реакции и случки.

Левски е преглъщал и по-сериозни предателства. В „синята“ съблекалня има достатъчно мъжки момчета, които могат да компенсират липсата на ляв бек. Преди няколко дни станахме свидетели на обратния пример. Гаджев заяви, че ще подпише нов договор, ако не бъде трансфериран през зимата. Това гарантира париране на „бягство без пари“. Публична тайна е, че на „Герена“ парите са кът, така че това може да се тълкува и като жест към клуба.

В четвъртък ще има Вечно дерби. Левски и ЦСКА ще излязат за пореден път един срещу друг. Залогът е огромен. Един от големите съперници ще продължи напред. Етапът в турнира за Купата на България е доста ранен, а класата на двата гранда не впечатлява особено. Въпреки това, залогът е страхотен. Победителят от предстоящото дерби ще си осигури спокойна зимна пауза. Напрежението ще се стовари върху другия лагер. Липсата на мачове ще остави горчилката и сладостта за по-дълго време.

Левски надигна глава в последните седмици. „Сините“ победиха Литекс, Лудогорец и пловдивските тимове. Сега остава да се справят и с ЦСКА, за да говорим за истински възход. Рецептата за успех е ясна. Левски трябва да играе така, както го стори в Разград. „Сините“ трябва да не отстъпват и сантиметър от терена. Дербито на България се взима само по този начин.