В следващите дни във футбола ще ври и кипи. До седмица-две нещата в първенството и Купата на България ще бъдат почти решени или много по-завързани от сега.

Водещите отбори могат да очертаят контурите на своите сезони. Още в събота Лудогорец приема ЦСКА. Успех за шампионите означава огромен аванс в битката за първото място. „Червените“ обаче са с нов треньор, а и в клуба настъпват промени. Говори се и за солидни премии преди визитата на първенеца. Победа на ЦСКА в Разград ще изправи домакините на нокти.

Като цяло задаващите се дни са от изключително значение за „зелените“. След сблъсъка с ЦСКА идва мач за Купата с Левски. За тима от „Герена“ това са битките на сезона. Само успех може да осмисли остатъка от срещите за играчите на Стойчо Стоев. Това значи, че и в сряда на „Лудогорец Арена“ положението ще е нажежено. 

При „син“ провал на полуфиналите за купата, Левски ще действа под надслов „музиката спря, а ние още танцуваме“ до края на кампанията. Георги Дерменджиев няма как да не е поне леко напрегнат. ЦСКА идва с нов треньор, който е „бял лист“. Галин Иванов е непознат специалист, който пристига директно от юношеския футбол. Говори се, че е вдигнал тонуса на „червените“ футболисти.

Левски и Стойчо Стоев са сложени до стената. За „сините“ мачовете с Лудогорец са на живот и смърт. Витрината на „Георги Аспарухов“ отдавна не е виждала нищо друго освен паяжина. След мачовете с двата гранда на „зелените“ им предстои визита в София на Локомотив. На „килима“ в Надежда е трудно за всеки. Там ще е сложно дори за отбор съставен от Меси, Роналдо и приятели. Ако искаш да разбереш къде ще отиде топката, когато я подаваш по земята, най-добре да „хвърляш боб“. На тази почва Лудогорец може да се подхлъзне...

Задаващите се дни може да объркат много сметки, но е вероятно и всичко да върви по план за основния фаворит. Няма спор, че Лудогорец е най-класният отбор във всички отношения, но Левски и ЦСКА са ранени и могат да хапят.

Около Великден първенството и Купата могат да бъдат „минирани“, а е възможно Кирил Домусчиев да се подготвя за нов дубъл и атака на Шампионската лига.