Някой помни ли кога за последно три втородивизионни отбра са били полуфиналисти в турнира за Купата на България? Плюс седмия в А група! Без да съм абсолютно сигурен, мисля си, че това е прецедент. Прецедент, за който някой пак може да обвини БФС и президента му Борислав Михайлов. А сигурно и Вальо Михов, че промени системата на надпреварата. А фактът е един и той е много прост – беше даден равен старт на отборите дотук във втория по значимост турнир във футболна България.

Боби се подмазвал на членовете на Изпълкома и бутал техните отбори. Ако беше така, Черно море вече щеше да чака своя съперник за полуфиналите. Сигурно един измежду Литекс и Локомотив София, а може би и Сливен. А къде са те сега? Там където са ЦСКА, Левски, Славия, Черноморец и т.н. – извън борбата за Купата.

Да, щеше да бъде много лесно съдиите да сложат по едно рамо на ЦСКА, Черно море, Славия и Миньор. И полуфиналите да са по-касови. Снощи щяхме да чуем „съдията ни ограби” и всичко щеше да мине и да замине. Слава Богу това не стана. Което показва, че нещата в съдийството се нормализират. И този път Боби не може да бъде винен.

Първенството ни било слабо – Боби е виновен. За какво? За това, че голяма част от треньорите в България са неподготвени. Какво да направи Михайлов? Да вземе под ръка националния селекционер и да тръгне да прави открити тренировки по график в грандовете ни? Да първенството ни е слабо! Факт! Но поне е интригуващо. Защото отборите са поставени на равни нога. Литекс и Локо Сф са първи, защото са най-постоянни, а не защото Ганчев и Гигов са в Изпълкома. Ако „теорията на конспираторите” беше факт, четворката в А група трябваше да се затваря от Черно море и Сливен, а в Несебър трябваше отдавна да са отворили шампанското и да празнуват промоцията си в А група.

Стадионите били лоши – и пак Боби. Ами какво да направи човекът? Да нарами лопатата и да отиде да ги оправя? А президентите на клубовете пак да стоят отстрани, да гледат сеир, да се вайкат и да дават акъл.

След случката в Мездра наказаха ЦСКА и пак виновен беше БФС и президентът му. Ако не бяха „армейците”, а Миньор, да речем, всички щяха да се изпънат и да ръкопляскат на принципността на Дисципа и Спортно-техническата комисия на БФС.

Колкото и да не искат някои да го признаят, Борислав Михайлов осигури спокойствие на комисиите, които администрират първенството и затова то е толкова интригуващо. Затова за Купата продължават отборите от Б група. Защото, когато грандовете са слаби, не комисия, а и щатския сенат да тръгне да им помага няма как да стане. А и няма смисъл.

А, да не забравим – националните отбори. Всичко, което се изисква от Михайлов го е свършил. Юношите се подготвят при супер условия в Правец, благодарение на връзките на Боби ще играем и контрола с Белгия през май, въпреки че тогава няма официална дата от ФИФА. Но нали в България, все някой трябва да ни е виновен. И защо това да не е Боби. Сигурно, защото не иска всеки ден да е водеща фигура в медиите? Ама той е все пак президент на БФС, а не PR експерт.