Най-сетне едно добро решение в българския футбол. На вечното дерби сектор „А“ ще бъде само за домакина на мача, а сектор „В“ - само за госта. В ответния двубой – обратното.

Разумно и логично. Приветстваме това решение, не защото идва по предложение на Гонг, а защото е рационално. Едно време нямахме проблеми да ходим заедно на Левски – ЦСКА, да скачаме и да коментираме случващото се на терена, независимо от различието в клубните пристрастия. Но времената се промениха и сега много хора не отиват на „Васил Левски“ за тези мачове, не толкова заради пониженото качество на играта, колкото от опасения за скандали и неприятности.

Сега, с обособяването на още по един сектор за левскари и цесекари, освен традиционните „Б“ и „Г“, поне отчасти тези опасения намаляват. А пък и досега най-хубавите места в центъра на секторите „А“ и „В“ бяха затваряни заради буферни зони. Сега те ще могат да бъдат използвани по предназначение за зрителите.

Така че, хубаво е да се мисли, а когато тези мисли са отправени в правилната посока, решенията са от полза на хората. Поне веднъж – в тяхна полза...