В Ихтиман феновете на футбола не спират да говорят за мача с ЦСКА. Градът живее с тази тръпка, която ще изправи техния Ботев срещу ЦСКА.

В рамките на десетина дни третодивизионният тим вероятно ще се изправи на два пъти срещу столичния ЦСКА.

В неделя, 30 август, ихтиманци се изправят срещу "армейците" в битка от 4-ия кръг на Югозападната В група, а на 9 септември очаква победителят от двубоя Сарая - ЦСКА в решителната фаза за влизане в първия кръг в турнира за Купата на България. 

Последното участие на Ботев Ихтиман в същинската фаза в турнира за Купата е отдавна забравено, а сега тимът има шанс отново да излезе на преден план и да бъде запомнен.

Момчетата на Валери Свиленов имат шанс на понапишат нови хубави страници за клубния футбол в града. Тимът на 30-годишния специалист е смятан за аутсайдер във В групата, тъй като тръгна с три поражения от 3 мача. 

Но както са казали хората мач с мач не си прилича.

Ако успее Ботев да вземе точка или да отстрани ЦСКА от турнира за Купата това ще е нещо невероятно. Тук някъде мога да сравня турнира за българската купа с тази на ФА Къп, тъй като и там е възможно да станат невероятни неща. Досега най-успешните години за тима са през сезоните, когато тимът е в Б група през 70-те и началото на 80-те години в миналия век.

Дали ще стане някакво чудо или Ботев ще бъде победен на два пъти от ЦСКА ще се види скоро, но мечтите на футболистите и феновете на Ботев Ихтиман не могат да бъдат спрени.

В Ботев играе юношата на ЦСКА Тони Стоичков, който със сигурност ще бъде амбициран да покаже какво може. Нападателят Спас Спасов впечатлява с габарити и попадения, а другите момчета в отбора също заслужават адмирации, топка е, върти се и всичко е възможно, а мечтите са нещо, което движи нещата напред. В Ихтиман мечтаят!

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!