Спечелването на Купата бе най-логичният завършек на сезона за Литекс…Всъщност, както всички обясниха преди и след „най-важния мач за сезона” – трофеят спаси годината за „оранжевите”. Литекс в никакъв случай не може да се гордее с постигнатото през последните десетина месеца, но пък положението не е и чак толкова зле.

Година по средата, макар това да не се вписва в графика на Гриша Ганчев. Лутането на „оранжевите” между изразителни победи и не особено убедителни изяви срещу фаворитите беляза сезона им и ги отдалечи от първите места в класирането.

Клишето, че с всеки изминал мач, отборът „намира своя облик” обаче в пълна сила важи за състава на Станимир Стоилов. Литекс заигра по-добре и това си личи в резултатите. И на финала за Купата ловчанлии бяха с класи над съперника, и нямаха никакви проблеми, за да стигнат до класическото 3:0.

През последните дни от пролетта, Литекс вече не изглежда загубен, а напротив. И няма как да е иначе, с мотор като ветерана Радостин Кишишев, със стълба в защита Пламен Николов, с неуморния Манолев по фланга, и отпушилия се Бибишков в атака. Като по поръчка, тъкмо навреме най-силните си мачове за Литекс изиграха и чужденците Дока Мадурейра и Уилфред Нифлор, а защо да не включим в списъка и младия Диего.

Дали Станимир Стоилов е успял да наложи правилния си футбол, или играчите му просто пригодиха схемата по перфектния начин за себе си, важното е, че Литекс печели. Сега му остава да победи и ЦСКА, за да завърши сезона не с многоточие, а с още една удивителна.