Левски навлиза в най-напечените си дни през сезона. „Сините“ някак стигнаха до два финала. Мачовете с Берое и Лудогорец ще поставят оценката за представянето на отбора през цялата година.

Левски е клуб, който не може да има приоритети в тази ситуация. Първенството е основната цел, но „сините“ нямат право да се откажат от купата. Емоционалното състояние на тима преди мача за титлата с Лудогорец зависи изцяло от финала в Ловеч.

Два големи мача, в три дни. Сложна и тежка задача, но това е моментът Левски да покаже, че го бива. Николай Митов и екипът му имат уникалната възможност да влязат в компанията на тези, които са правили син дубъл.

Футболистите на Левски отнесоха куп критики през цялата година. Сезонът почна фиаското Сараево, последваха загуби в най-важните мачове през есента – с ЦСКА и Лудогорец. Стигна се и до унизителните издънки с Монтана на Герена и в Гоце Делчев с Пирин. Левски окончателно изглеждаше отписан, но някак си успя да се върне. Направи го подобаващо. Победи Литекс в Ловеч и ЦСКА. „Сините“ си заслужиха тази възможност, вече могат да спорят за двата трофея.

Пред Левски има няколко пътя. Клубът може да поеме по черните трасета и да завърши с две калъфки. Това е песимистичната пътека. Този Левски може да нахлуе в историята с дубъл нещо, което звучеше като виц преди малко повече от месец. Възможни са и междинните варианти. Купата е утешителна награда, но все пак награда. Титлата ще бъде посрещната добре, но без другата купа – няма да е същото.

На практика всичко вече зависи от Левски. Отборът сам ще си определи съдбата през този странен сезон. Дух и желание не липсва. Тимът има доста трески за дялане, но кой ли тим в България ги няма? Съставът от стадион „Георги Аспарухов“ има сериозно количество „синя“ кръв. На „Герена“ в момента важна роля имат четирима, които бяха част от последния златен дубъл. Все още на терена са капитаните Йовов и Ангелов. Елин Топузаков е помощник треньор, но гори по своя начин край тъча. Топчо е символът на „левскарството“. Боец от класа. Даниел Боримиров в момента е спортен директор, а той също беше сред ключовите в онзи славен Левски. Това каре със сигурност знае какво предстои в следващите дни. Като добавим имената на асистента Мариян Христов и члена на УС Димитър Иванков, става ясно, че в Левски има достатъчно мая за шампионско тесто.

Сезонът е напрегнат, програмата изглежда кошмарна. На практика пред Митов няма да има време, за да възстанови футболистите от единия за другия мач. Физическата подготовка до този момент не е подвела отбора му. Основната задача е тимът да бъде силен в главата. Там се крие основната част от арсенала преди двата финала. В края на сезона се налага да имаш и късмет.

Левски успя предимно с жар в играта на терена да върне публиката на своя страна. Биеш Литекс на Стоичков, наказваш ЦСКА и хората със сините шалчета вече са ти зад гърба.

Големите мачове се печелят най-вече с добри футболисти. В тази игра, като във всяка друга, обикновено печели този, който е по-силен. Левски има остра нужда от още две неща преди мачовете си в сряда и събота. Футболистите на Митов трябва да притежават кураж и самочувствие.

Левски играе срещу Берое и Лудогорец в ключовите мачове за сезона. „Сините“ имат 26 купи на България, а клубът от Стара Загора - една. Левски има 26 титли, а тимът от Разград - една. Традициите също не са за подценяване...