Слагам си ръка на сърцето – не вярвах!

Айде да не се правим на онези нароили се родолюбци, дето били предричали успех на България над Португалия. Част от червените фенове също предричаха добро, успешно представяне в полуфинала в Стара Загора, но чак пък така, по този начин – неее, хайде да не ставаме смешни.

Не само поради причина, че предстои реванш, но по-важното от Берое – ЦСКА не бе резултатът, нито дори играта на двата отбора. За мен далеч по-значими са следните изводи:

- България видя ЦСКА! Този ЦСКА, който през годините е бил символ! Месеци наред на фона на опосканото и опустяло елитно първенство, българския зрител видя мач, покриващ всички критерии: пълен стадион, атмосфера в града през целия ден, атмосфера и на самия стадион от страна и на двете агитки, интрига, емоция, възлов етап в турнира и много предварителни очаквания и загадки: какво представлява ЦСКА? Какво повече? Това бе ФУТБОЛЪТ! В пълния му блясък, без да намесваме спортно-техническите достойнства на мача.

- Разбра се, че без ЦСКА не става и не става! И само най-фундаментално настроените талибани сред футболната ни общественост могат да продължат да стават за смях, като твърдят, че не желаят този блясък да се завърне в елитния ни футбол.

- Обидите и подигравките, които ЦСКА стоически понасяше месеци наред върху гърба си, поради административния си статут във В група се обърнаха срещу тези, които ги мултиплицираха. До сряда вечер те имаха един, единствен, последен останал коз. Вярно силен. Че до този момент ЦСКА не бе влизал в пряк, официален сблъсък с отбор от А група. Е, вече влезе. И излезе през парадния изход!

- ЦСКА бе юмрук в Стара Загора! ЦСКА бе олицетворение на онзи истински футбол, който отдавна се губи по нашите терени. Всички силни и неподправени усещания, които тази игра дава, бяха изпитани от феновете на армейците. Нещо, което няма как да бъде изпитано от мнозина от останалите фенове, просто защото отбора им никога не е изпадал в подобна абсурдна ситуация.

- Не знам точно кой ЦСКА, как и по какъв начин ще кандидатства за елита на България. Банкови гаранции, терени, осветление... Това ясно. Но си мисля,че най-добрата кандидатура е просто да бъде занесено едно ДВД със запис от този мач - нищо повече!

- Аплодисменти за Христо Янев и щаба му! Половината играчи в червено никога не бяха срещали в кариерите си отбор от футболния елит. При това не кой и да е, а Берое, за когото дори през зимата се говореше, че може да посегне на Лудогорец за първото място. Евроучастник, сериозен фактор отново през последните години. Влизат в края смени за ЦСКА: Виктор Райчев, Васил Попов – мнозина биха се хванали за главите: кои са тези, какви са, боже, та тези никога през живота си не са играли в такъв мач, това е дебюта им на голямата сцена... Кикарин, Чорбаджийски...правят звездите на Берое за смях. Да, браво на Янев, заслугата за това да не си личи кой отбор от коя дивизия е негова и на щаба му.

- И накрая – моля бъдете бдителни! Ако в някои от следващите дни забележите около аварийните стълбища за козирката на „Българска армия“ човек на около 70-годишна възраст, с достолепно побелели коси и неизменна усмивка, търсещ пролука нагоре – сигнализирайте на тел. 112 или опитайте да го спрете навреме. Не си заслужава! Бат Петьо си остава легенда, това никой не може да му го отнеме! Просто не му поднасяйте микрофон за известно време...

Следвай Ники Александров и в личните му профили във Фейсбук и Туитър

"Аматьорите" от ЦСКА сащисаха елитния Берое в Стара Загора