Новият селекционер на младежкия ни национален тим Иван Колев бе гост в предаването Гол линия на Дарик, където говори за престоя си Индонезия както и какви са целите пред него и малдежкият национален отбор.

„Все още е много рано да говоря за бъдещето развитие на този отбор. Трябва добре да се запозная с качествата на тези футболисти. Към този момент нямам дълбоки впечатления от по-младите. Целите пред един национален тим не могат да бъдат други освен да печелят мачовете си и да играят добре”, коментира Иван Колев.

„Разговарях няколко пъти с предишния селекционер Александър Станков. Той ме запозна с повечето неща. Колкото до помощника ми Асен Букарев, мисля че той е най-подходящият за този пост”, каза още специалистът.

„България винаги е раждала добри футболисти. Факт е обаче, че не можем да ги развием, за да разкрият пълните си възможности. Всички в държавата са виновни за неуспехите на младежките ни национали. Като започнем от президенти на клубовете, треньорите, ако щете и базите.”

„На 3 март се събираме за тридневен лагер, който ще проведем в Благоевград. На този сбор целта ще бъде да се опознаем, да поговорим. След това следва мача с Португалия на 26 март. Повикал съм 23-ма играчи. В момента има други момчета, които не мога да повикам. Също има и наказани, но по нататък ще им се обърне внимание. Може да вземам играчи дори и от областните групи, стига те да са достатъчно добри. Желателно е всички футболисти да бъдат титуляри в клубовете си, да бъдат в оптимална форма. ”

Иван Колев сподели впечатленият и от престоя си в Индонезия, където бе селекционер на националния тим на тази страна. Специалистът разкри и интересни неща

„Футболът в Индонезия е по различен от нашия. Не мога да кажа, че е по-добър, но пет или шест отбора спокойно могат да играят в нашата А група. Чужденците, които играят там са много добри. В момента в първенството има над 15 национала от Африка. Стадионите им са винаги пълни, но често има сблъсъци между феновете”, каза още Колев.