Битката за титлата в Първа лига бе реанимирана след трите поредни издънки на шампионите от Лудогорец, които нямат право на повече грешни стъпки и ще гонят задължителен успех срещу Ботев Враца. Левски ще влезе в столичното дерби със Славия с повече самочувствие след успеха над ЦСКА и спокойствие след изплатените належащи задължения.

Осакатеният състав на "армейците" с редица контузени и наказани пък се изправя срещу възродения тим на Септември. Спорът за последното място в топ 6 между Черно море и Етър не беше отличен на последните "Оскари", но си е същински трилър и не е по-малко интересен от този за първата позиция. Само 1 точка разделя двата отбора, които се изправят в този кръг съответно срещу закъсалите отбори на Верея и Витоша.

НАПАДАТЕЛИ

Радослав Василев (Черно море, 700) - Таранът на "моряците" се представя на ниво досега, като реализира 4 гола и 2 асистенция. Той обича да се разписва срещу Верея, след като реализира гол при последния успех с 4:2, а и ”моряците” спечелиха 3 от 5-те двубоя срещу старозагорци в елита.

Мартин Камбуров (Берое, 920) - Той реализира почти половината попадения за Берое досега - 14 и очевидно няма намерение да спира. Камбуров се намира в отлична форма и наистина е амбициран да подобри постижението на Петър Жеков за най-добър голмайстор в елита за всички времена. Освен това нападателят вече се разписа веднъж при успеха срещу Локомотив с 1:0 през този сезон и ясно показа, че няма сантименти към бившия си отбор.

Клаудиу Кешеру (Лудогорец, 1310) - "Орлите" нямат право на повече грешки в Първа лига. Серията им като домакин е впечатляваща - 8 победи и 1 равенство до момента, а предпоставките голмайсторът на тима Кешеру да се разпише в този двубой са големи. Румънецът отбеляза първия си хеттрик през този сезон именно срещу Ботев (Враца), а Лудогорец има 4 победи и 1 равенство срещу този съперник в елита досега.

Станислав Костов (Левски, 760) - Конкуренцията на Валери Божинов се отразява добре на голмайстора на столичани Костов, който вече успя да се разпише веднъж през 2019 г. Нападателят обича да бележи на Славия и донесе веднъж успеха срещу "белите" с двата си гола през октомври, а и Левски спечели 7 от последните 9 столични дербита, като записа и 2 ремита.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Георги Илиев (Черно море, 600) - Капитанът и лидер на "моряците" записа 2 гола и 2 асистенции в последните 4 срещи на тима. Той е най-полезният играч на варненци досега с общо 6 гола и 6 асистенции. Живата легенда на варненци се разписа на два пъти в последните два мача срещу старозагорци.

Тиаго Родригес (ЦСКА, 860) - Португалецът ще трябва да се нагърби изцяло с организацията на атаката на "червените" срещу Септември при отсъствието на наказания Джеси и контузения Евандро. Халфът доказа, че е способен да дърпа конците в преден план със своите 4 гола и 5 асистенции, а и реализира попадение при последната победа срещу септемврийци с 3:0.

Тодор Неделев (Ботев Пд, 1020) - Плеймейкърът на "жълто-черните" започна 2019-та година, както приключи 2018-та - с голове и асистенции. ”Принцът” на Пловдив се намира в отлична форма и осигури повече от половината голове (19 от 37) на тима до момента с 10 попадения и 9 асистенции. Ботев спечели 7 точки в последните 3 мача срещу Дунав, а Неделев реализира гол и асистира за още 2 попадения в тези двубои.

Даниел Младенов (Етър, 600) - Голмайсторът на "виолетовите" участва в 11 от 27-те попадения на тима досега, като реализира 7 гола и асистира за 4. Халфът вече донесе успеха веднъж срещу Витоша през този сезон, а и Етър имат 2 победи и 1 равенство срещу бистричани в елита досега.

ЗАЩИТНИЦИ

Антон Недялков (Лудогорец, 610) - Бранителят взе участие в 22 от 23-те мача досега, реализира гол и добави 3 асистенции. Шансовете да продължи с доброто си представяне са големи, като се има предвид и факта, че Лудогорец записа 3 победи с 3 "сухи мрежи" в последните 4 мача у дома.

Кристиан Димитров (Ботев Пд, 450) - Бранителят се завръща в състава след 1 мач наказание. Той е сред основните избраници на треньора Николай Киров, като записа пълно игрово време в 21 от 23-те двубоя, реализира 3 гола и добави 2 асистенции. Защитникът вече се разписа веднъж срещу Дунав през този сезон. Присъствието му в отбраната увеличава още повече шансовете за "суха" мрежа на "канарчетата", които не допуснаха гол в 2 от последните 3 двубоя срещу русенци, които имат и втората най-слаба атака в елита след Верея.

ВРАТАРИ

Христо Иванов (Етър, 460) - Стражът е истински стълб в защитния вал на "болярите" и несменяем титуляр. С 3 "сухи" мрежи зад гърба си в последните 4 срещи, той едва ли ще се затрудни срещу втората най-слаба атака в шампионата, тази на Витоша.

Николай Михайлов (Левски, 550) - Стражът се завърна в родния си клуб по подобаващ начин и веднага се превърна в един от лидерите в съблекалнята на столичани. Той даде сигурност на защита пред него, записа две "сухи мрежи", победа над вечния съперник, гарнирана с приза "Играч на мача", а Левски спечели общо 7 точки в последните 3 двубоя. Михайлов се размина с тежка контузия в последния мач и е

твърде вероятно да вземе участие в най-старото столично дерби със Славия, в което "сините" имат 8 "сухи мрежи" в последните 9 срещи.

"СУХИ МРЕЖИ"

Черно море, Ботев (Пловдив), Етър, Лудогорец и Левски изглеждат с най-добри шансове да не допуснат гол.

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/…/fpl-fantasy-manager/id1271361442…

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

Уеб Браузър:  https://game.fplfm.bg/