19-ият кръг в Първа лига дава възможност на редица отбори да се реваншират пред привържениците си, като не е изключено и треньорите да прибегнат до много ротации в съставите в опит да променят негативните тенденции. Шампионските амбиции на Левски и ЦСКА минават през задължителни победи срещу Етър и Верея, а Берое ще брани със зъби и нокти позицията си в топ 6 при гостуването на Ботев (Враца). 

НАПАДАТЕЛИ

Клаудиу Кешеру (Лудогорец, 1310) - Румънецът участва в 15 гола от последните 10 мача на разградчани, след като реализира 11 попадения и асистира за още 5. Нападателят отбеляза и 5 гола в последните 4 мача срещу Славия.

Ахмед Ахмедов (Дунав, 550) - Голмайсторът на "драконите" се разписа в осем срещи и записа една асистенция. Шансовете да реализира в мача със Септември са големи, защото вече го стори веднъж през тази кампания, а и русенци записаха два успеха срещу столичани с две "сухи мрежи" в последните им две срещи.

Валери Божинов (Ботев Враца, 700) - Голямата звезда на врачани определено напомня за най-добрите си дни във футбола. Той реализира 7 гола в деветте си двубоя досега и донесе необходимата класа и самочувствие  в редици на тима. Врачани вече не се притесняват за атаката си, нито от природните стихии, защото той яхна и снегорин, за да се включи в почистването на терена от снега преди двубоя със Септември.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Кирил Десподов (ЦСКА, 1010) - Крилото на "червените" се наложи като ключов играч в състава и не случайно прикова вниманието на редица чуждестранни клубове след 8 гола и 4 асистенции. ЦСКА вкара 19 гола в последните 5 мача срещу Верея и националът ще бъде сред основните заплахи за най-слабата отбрана в елита.

Ишмаел Байду (Септември, 550) - Ганаецът впечатлява със своята бързина и техника и е един от най-добрите играчи на Септември, като участва в 5 от последните 10 гола на тима с 3 попадения и 2 асистенции.

Тодор Неделев (Ботев Пд, 1020) - Плеймейкърът на "канарчетата" осигури 12 от 27-те гола на тима до момента с 6 попадения и 6 аистенции. Халфът блести с изявите си на терена, а с фамозния си гол на „Лаута“ събра 4 попадения в пловдивското дерби и се изравни с легендите на жълто-черните Георги Попов-Тумби и Борис Хвойнев. Неделев обича да се разписва и срещу предстоящия съперник Витоша, като реализира гол в два от трите им мача в елита.

Емил Стоев (Ботев Враца,  450) - Талантливият халф е един от най-полезните играчи на врачани с 2 гола и 4 асистенции. Три от последните четири победи на тима бяха постигнати с участието на Стоев, който асистира за два гола и отбеляза едно попадение. Историята на съперничеството с Берое също е в полза на врачани, когато става въпрос за двубоите във Враца. Тимът е постигнал цели 17 победи и шест равенства от 25 срещи, като има само две поражения.

Жерсон Кабрал (Левски, 700) - холандецът демонстрира отлична форма, въпреки че пропусна един мач заради наказание, като отбеляза три гола и записа асистенция в последните два кръга. Той е един от най-ефективните играчи на "сините" със седем гола и 4 асистенции, а вече се разписа и при първия успех срещу Етър през тази кампания. Левски няма поражение срещу "виолетовите" в последните 10 двубоя в елита, като е спечелил осем мача и е завършил наравно в две срещи.

Светослав Ковачев (Дунав, 500) - юношата на Лудогорец е сред най-техничните, бързи и активни играчи на русенци пред противниковата врата. Халфът се намира в добра форма и дори си спечели повиквателна за националния отбор. Ковачев има най-много асистенции за русенци - 4, като пусна и головия пас за Ахмедов при ремито със Славия в миналия кръг.  

ЗАЩИТНИЦИ

Виктор Генев (Черно море, 500) - Бранителят е с основен принос за възхода на "моряците" в последно време. Той взе участие в три двубоя, в които варненци записаха три успеха и не допуснаха гол. Защитникът затвърди добрата си игра, като донесе и победата на тима си с гол в дербито срещу Берое в последния кръг.

Антон Недялков (Лудогорец, 600) - Националът се адаптира напълно към играта на "орлите", които не допуснаха гол в четири от последните си пет срещи с Нядялков в състава. Бранителят гарнира доброто си представяне с гол и две асистенции досега, една от които в дербито с ЦСКА-София в миналия кръг. Шансовете да продължи с доброто си представяне са големи, като се има предвид и факта, че Лудогорец няма загуба у дома срещу "белите" в елита.

Кристиан Димитров (Ботев Пд, 410) - Снажният бранител се намира в отлична форма. Защитникът демонстрира ефектиност както в отбраната, така и в нападението с 3 гола (две поредни попадения в 17-ти и 18-ти кръг) и асистенция в последните двубои на "жълто-черните", които спечелиха и трите си мача срещу Витоша в Първа лига с две "сухи мрежи".

ВРАТАРИ

Даниел Кайзер (Ботев Пд, 500) - един от най-постоянните играчи и неизменна част от състава на пловдивчани през тази кампания. Полякът едва ли ще има много работа срещу Витоша - отборът с второто най-слабо нападение в елита след Верея.

"СУХИ МРЕЖИ"

Лудогорец, ЦСКА и Ботев Пд изглеждат с най-добри шансове да не допуснат гол.  

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/…/fpl-fantasy-manager/id1271361442…

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

Уеб Браузър:  https://game.fplfm.bg/