18-ият кръг на Първа лига е зареден с емоции в големи размери за феновете на родния футбол. Устремилият се към осма поредна шампионска титла Лудогорец гостува на ЦСКА-София. Под Тепетата също ще бъде горещо. И няма как да е иначе, когато Ботев и Локомотив се срещат на терена. Футболният коктейл в елита ще бъде допълнен от битката в Стара Загора между Берое и Черно море. Любопитни изглеждат и двубоите Етър – Ботев (Враца) и Дунав - Славия. 

НАПАДАТЕЛИ

Димитър Илиев (Локомотив Пд, 600) - юношата на "черно-белите" е водещият реализатор на тима с 4 гола и една асистенция, а в миналия кръг спечели точката за Локомотив при драматичното гостуване на Верея с попадение в заключителните минути. Нападателят донесе веднъж успеха на "смърфовете" срещу Ботев Пд през тази кампания, като се е разписвал още два пъти в дербито на Пловдив през годините. Когато Илиев бележи на "жълто-черните", Локомотив няма загуба (2 победи и 1 равенство).

Стефан Христов (Витоша, 550) - той пристигна в отбора в началото на 2017 година и бързо се утвърди като изявен голмайстор. Почти половината точки на "тигрите" са дело на Христов, след като той донесе успехите над Дунав и Верея, а асистенцията му в двубоя със Славия осигури победата срещу "белите". 

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Ивайло Лазаров (Витоша, 520) - един от основните футболисти в селекцията на старши треньора Росен Кирилов, който записа два гола и две асистенции досега. Той се разписа срещу Верея през миналата кампания, а през тази асистира за победното попадение срещу Верея. Халфът изпълнява и повечето статични положения, елемент от играта, при който старозагорци определено изпитват затруднения, а и те загубиха всичките си гостувания до момента.   

Фариас Вандерсон (Лудогорец, 950) - бразилецът е истински хищник пред противниковата врата с 6 гола и 4 асистенции досега. Той е играч за дерби мачовете, какъвто несъмнено е този с ЦСКА-София, а попаденията му срещу "червените" и Левски го потвърждават.  

Владимир Гаджев (Берое, 600) - бившият национал започна да възвръща формата си и бързо се вписа във формацията на Александър Томаш. Халфът вече взе участие в 5 мача, като в два от тях започна от първата минута и записа две асистенции. Опитът и лидерските му качества ще бъдат от ключово значение в битката с коравия тим на Черно море.  

Лъчезар Балтанов (Ботев Пд, 600) - дерби мачовете се печелят с воля, мъжество и характер, а Балтанов безспорно притежава тези качества. Лидерът на "канарчетата" не е сред голмайсторите в отбора, но е реализирал респектиращите за позицията си на терена 23 гола от 2014-та година насам, а две от тези попадения са именно срещу Локомотив Пд. Когато той бележи срещу "смърфовете", Ботев Пд печели.

Габриел Обертан (Левски, 910) - Офанзивният халф не се е разписвал още през новия сезон, но за сметка на това е играчът с най-много асистенции за "сините" (9). Предпоставките да вкара срещу Септември са големи, защото той отбеляза 3 гола в последните 3 мача срещу този съперник, а и Левски няма загуба в историята си срещу този отбор.

Румен Руменов (Етър, 550) - Полузащитникът на "болярите" се намира в добра форма и се представя на ниво в последните мачове, като донесе успеха срещу Ботев Пд и грабна приза за Играч на мача. Той обича да играе с топката и притежава хубав удар, а трите му гола и една асистенция го доказват.

ЗАЩИТНИЦИ

Пламен Гълъбов (Етър, 450) - бранителят записа 7 мача досега с пълно игрово време, а в пет от тези срещи с негово участие "виолетовите" не допуснаха гол. Защитникът гарнира доброто си представяне до момента и с една асистенция. С Гълъбов в редиците си отбраната на Етър изглежда солидна, а и "болярите" нямат загуба като домакин в историята си срещу Ботев Враца.

ВРАТАРИ

Душан Перниш (Берое, 510) - Берое е единствения отбор без загуба у дома в елита, а словашкият страж е с основна заслуга за това постижение, както и за седемте "сухи мрежи" на тима, пет от които са записани на собствен терен. Старозагорци постигнаха  2 победи и равенство срещу Черно море в последните три срещи помежду им, а в две от тях не допуснаха гол с Перниш под рамката на вратата.

Антониос Стергиакис (Славия, 450) - младият страж на "белите" изигра страхотен двубой срещу ЦСКА-София, като отрази всички удари към своята врата и бе с основен принос за петата "суха мрежа" на тима до момента. Предпоставките да продължи с отличното си представяне са големи, като се има предвид и факта, че Славия спечели последните си три двубоя срещу Дунав и не допусна гол.

"СУХИ МРЕЖИ"
С най-добри шансове да не допуснат гол са отборите на Берое, Левски, Етър и Витоша.

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/bg/app/fpl-fantasy-manager/id1271361442?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creatizmo.fplfm

Desktop: https://game.fplfm.bg/