В петък стартира 17-ия кръг в Първа лига. Лидерите в първенството имат наглед лесни мачове, а Локомотив Пд, Черно море, Етър и Ботев Враца продължават битката за място в първата шестица. Дербито на Тракия между Ботев Пд и Берое е гвоздеят в програмата на елита през този уикенд, а шансовете на Верея да запише първи успех в шампионата изглеждат илюзорни. 

НАПАДАТЕЛИ: 

Вилим Посинкович (Локомотив Пд, 550) - Снажният нападател все още чака първото си попадение с екипа на пловдивчани, но компенсира с 3 асистенции. Хърватинът записа една от асистенциите си именно срещу Верея, а изгледите да се разпише срещу най-слабата отбрана в елита с 37 допуснати гола са големи.  

Жорже Алвеш (Черно море, 690) - Юношата на легендарния бразилски клуб Сантос очевидно преодоля проблемите с адаптацията в България и започна да демонстрира на какво е способен, след като се разписа в последните три кръга. "Моряците" се представят солидно у дома с три поредни победи, а Жоржиньо ще бъде сред основните заплахи за отбраната на Етър. 

Валери Божинов (Ботев Враца, 700) - Нападателят изживява втора младост в Ботев Враца, след като отбеляза пет гола в седем мача. Острието на врачани направи на пух и прах отбраната на Левски в миналия кръг и надали ще прости на гостуващия Септември - тимът с втората най-слаба отбрана в елита.   

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ: 

Даниел Младенов (Етър, 600) - Младенов се превърна в ключов играч за Етър след трансфера си от Пирин. Халфът е голмайстор на "виолетовите" с четири гола, като има и три асистенции до момента. Той обича да бележи на Черно море, като вече се разписа веднъж срещу "моряците" през този шампионат, както и с екипите на Монтана и Левски през изминалите първенства. 

Мартин Минчев (Черно море, 500) - той е най-младия футболист с официален дебют за мъжете на Черно море. Въпреки крехката си възраст юношата на варненци е силен и непредсказуем с топка в краката, демонстрира самочувствие и качества, които му осигуриха два гола и четири асистенции.   

Едвин Джеси (ЦСКА-София, 850) - Джеси много бързо си извоюва статут на основна фигура при „червените и записа 14 мача. Постоянните му игри доведоха до 4 асистенции и три попадения, едно от които в последния кръг при успеха над Дунав с 2:0 в Русе. Отбраната на Славия допусна 7 гола в последните си 4 мача и трудно ще се справи с набезите на бързото и технично крило на "армейците". 

Юлиян Ненов (Ботев Враца, 600) - 24-годишният флангови футболист демонстрира значително изтрастване. През миналия сезон той записа 36 мача за Дунав, в които отбеляза три попадения. Сега крилото е с основен принос и за възхода на врачани в последно време, като взе участие в 15 мача, реализира 2 гола, записа 3 асистенции и грабна приза за играч на 15-ия кръг в елита.

ЗАЩИТНИЦИ: 

Натанаел (Лудогорец, 650) - Лудогорец не е губил точки в Първа лига от 26 август с Натанаел в състава си. Бразилецът се намира в отлична форма, като записа гол, три асистенции и две "сухи мрежи" в последните пет кръга. 

Иван Горанов (Левски, 600) - Капитанът на Левски е най-прогресиращия футболист на столичани през пролетта, като получи две повиквателни за националния отбор, а "сините" записаха седем "сухи мрежи" в 12 мача с участието на Горанов. Лидерските му фукции ще се окажат решаващи в двубоя с Дунав, в който "сините" са длъжни да измият срама от поражението срещо Ботев Враца. 

ВРАТАРИ: 

Божидар Митрев (Левски, 580) - Вратарят играе под голямо напрежение, защото допусна някои груби грешки, но притежава безспорни качества, които му спечелиха и повиквателна за националния отбор неотдавна. Двубоят с Дунав е подходящ момент да си върне позагубеното самочувствие, защото той не допусна гол в последните си три двубоя срещу "драконите". 

Красимир Костов (Ботев Враца, 450) - Младият страж изживя труден прериод през миналата кампания с екипа на Пирин, в която записа само 5 участия. След като акостира във Враца обаче Костов демонстрира израстване и добри изяви, които му спечелиха доверието на Сашо Ангелов. Вратарят е неизменна част от титулярния състав в последните 13 мача и е основен принос за подема на Ботев, като запази вратата си без гол в четири срещи, три от които при домакинства.   

Мартин Луков (Локомотив Пд, 460) - той претърпя тежка контузия през миналата година, но се върна по-силен отвсякога. Той е сред лидерите по спасявания в елита с 15 поредни участия като титуляр и с основен принос за шестте "сухи мрежи" на "смърфовете" до момента. Вратарят, който отчая нападенията на Левски, Лудогорец и Ботев Пд досега едва ли ще се затрудни срещу най-слабото нападение в шампионата, това на Верея.   

"СУХИ МРЕЖИ" 
Лудогорец, Левски, Локомотив Пд и Ботев (Враца) изглеждат с най-добри шансове да не допуснат гол. 

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/bg/app/fpl-fantasy-manager/id1271361442?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creatizmo.fplfm

Desktop: https://game.fplfm.bg/