Лудогорец приема португалския Брага в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Срещата започва в  19:45 часа на “Хювефарма Арена” в Разград и ще бъде ръководена от естонеца Кристо Тохвер.
 
Само победата тази вечер ще запази шансовете на българския шампион за едно от първите две места. 
 
Лудогорец започна с равенство като гост на Мидтиланд (1:1), но след това загуби с 0:1 у дома от Цървена звезда. Поражението коства главата на старши треньора Валдас Дамбраускас, който беше освободен и сега отборът е воден от Станислав Генчев. 
 
Брага също загуби от Цървена звезда (1:2), но спечели с 3:1 срещу Мидтиланд.
 
Лудогорец и Брага са стари познайници. Двата тима бяха съперници в групите на Лига Европа и през сезон 2016/17. Тогава “орлите” се наложиха с 1:0 като гост, а двубоят в Разград завърши 1:1, което помогна и на двата отбора да продължат напред.
 
"Орлите" ще бъдат без невъзстановения Антон Недялков и контузения Сисиньо, което означава, че почти сигурно като ляв бек ще започне Шакил Пинас. 
В състава на гостите най-опасното оръжие на Брага със сигурност е Рикардо Орта, който ще си партнира в атака с Абел Руис и Галено. 
 
Вероятни състави
 
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Кахлина - Икоко, Пластун, Вердон, Пинас - Баджи, Гонсалвеш - Текпетей, Янков, Десподов - Сотириу 
Старши треньор Станислав Генчев 
 
БРАГА (4-3-3): Матеус - Я. Коуто, П. Оливейра, Д. Лейте, Секейра - Медейрош, Чикиньо, Мусрати - А. Руис, Р. Орта, Галено 
Старши треньор Карлос Карвалял