Зоря Луганск нанесе втора загуба на ЦСКА, печелейки с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски" в трети мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Единственото попадение за гостите бе дело на Алахар Саядманеш в 65-ата минута, което раздели двата отбора. "Червените" изиграха много силно първо полувреме, но не успяха да материализират положенията си. През второто полувреме домакините имаха на три пъти претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия, а дълбоко в добавеното време Тибо Вион бе изгонен с директен червен картон.

ЦСКА Зоря

източник: Sofascore.com

С поражението ЦСКА остава на последното място в Група C с астив от една точка, докато Зоря Луганск е трети с две повече.

Антон Узунов 
76 снимки

Домакините стартираха агресивно двубоя и още в началните секунди на двубоя Греъм Кери бе изведен зад гърба на защитата, но халфът на "червените" бе в положение на засада. Малко след това желанието на ирландеца за изява можеше да му коства много, след като извърши грубо нарушение. 

В 4-ата минута Греъм Кери опита да изненада Дмитро Мацапура, стреляйки от фаул в близкия ъгъл, но топката излезе в аут.

Греъм Кери

източник: Sofascore.com

Две минути по-късно Жорди Кайседо изведе отлично Яник Вилдсхуд зад гърба на защитата. Нидерландецът напредна и стреля в близкия ъгъл, след което последва решителна намеса на вратаря на гостите. Веднага след това Георги Йомов стреля от дистанция, но над вратата.

Домакините продължиха да диктуват темпото на игра, контролирайки топката. "Червените" разиграваха със самочувствие, но липсваха головите положения пред Дмитро Мацапура.

Малко по-късно вратарят на гостите отново се отличи с великолепна намеса след изстрел на Жорди Кайседо.

В 18-ата минута Георги Йомов бе изведен в наказателното поле на отлична позиция, но преди крилото да нанесе решителния изстрел бе спрян с отличен шпагат от Максим Имерков.

Две минути по-късно Жорди Кайседо опита от дистанция да преодолее стража на Зоря, но не успя да намери очертанията на вратата.

Натискът на "червените" продължи и в 24-ата минута Яник Вилдсхуд центрира остро в наказателното поле, но Георги Йомов не успя да стигне до топката и да нанесе решителния удар.

Половин час след началото на двубоя Георги Йомов центрира добре по земя към далечната греда, където Жорди Кайседо не достигна до топката и вратата на Дмитро Мацапура не бе застрашена.

ЦСКА не позволяваше на съперника си да организира продължителни атаки и действаше с висока преса. Възпитаниците на Стойчо Младенов залагаха на бързи атаки по фланговете, но за момента не успяваха да преодолеят Дмитро Мацапура.

В 40-ата минута Томас Лам засече отлично центриране от ъглов удар, стреляйки с глава над напречната греда. Три минути по-късно Георги Йомов отправи изстрел от дистанция, който премина покрай вратата.

В последната минута от първата част Греъм Кери изведе великолепно Георги Йомов в наказателното поле. Крилото нанесе мигновено изстрел, но топката бе блокирана в последния момент от Максим Имерков.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си. В началните минути на второто полувреме гостите имаха добра възможност да открият резултата, но изстрел от фаул на Серхи Булеца не намери очертанията на вратата.

В началото на втората част Стойчо Младенов получи лоша новина, след като трябваше да замени принудително Греъм Кери, а на негово място се появи Федерико Варела.

Украинският тим поизравни играта през вторите 45 минути и погледна по-смело към вратата на Густаво Бусато, но в тези минути липсваха головите положения пред една от двете врати.

В 63-ата минута бразилският вратар на ЦСКА трябваше да се намесва решително след изстрел от фаул на Шахаб Захади.

Две минути по-късно Зоря откри резултата. Алахар Саядманеш овладя в наказателното поле и с красив изстрел в далечния ъгъл реализира.

ЦСКА опита да реагира мигновено, но отново Яник Вилдсхут не успя да намери целта, с което си навлече гнева на феновете на "червените".

Стойчо Младенов опита да освежи тима си, включвайки в игра Тибо Вион и Йоан Баи, които застанаха на мястото на Жеферсон и Яник Вилдсхуд. В 75-ата минута Федерико Варела центрира от ъглов удар, след което последва атрактивен изстрел от страна на Карло Мухар, но Дмитро Мацапура улови.

Малко след това "червените" организираха добра атака по левия фланг, която завърши с изстрел на Брадли Мазику, но ударът му бе блокиран.

В 84-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Йоан Баи, но главният съдия Мануеш Шютенбергер не посочи бялата точка. Веднага след това ЦСКА имаше още две причини да поиска 11-метров наказателен удар, но отново претенциите им бяха подминати, а между тези ситуации Дмитро Мацапура се намеси решително при изстрел на Юрген Матей с глава.

Дълбоко в добавеното време домакините останаха в намален състав, след като Тибо Вион си изкара директен червен картон заради грубо влизане. До края на двубоя домакините притиснаха съперника си, но не успяха да стигнат до попадение.

ЦСКА - ЗОРЯ ЛУГАНСК 0:1

0:1 Алахар Саядманеш 65'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику, Карло Мухар, Жеферсон, Георги Йомов, Яник Вилдсхуд, Греъм Кери, Жорди Кайседо

Треньор: Стойчо Младенов

ЗОРЯ ЛУГАНСК: Дмитро Мацапура, Денис Фавосов, Максим Имерков, Игор Снурницин, Дмитро Хомченовски, Серхи Булеца, Ловро Чвек, Алахар Саядманеш, Артьом Громов, Шахаб Захеди, Олександър Гладки

Треньор: Виктор Скрипник

Гл. съдия: Мануеш Шютенбергер

Стадион: "Васил Левски", София