Старши треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите преди реванша от третия предварителен кръг на Лига на конференциите срещу малтийския Хамрун Спартанс. „Сините” посрещат своя противник на стадион „Георги Аспарухов” след победа с 1:0 в Малта.

„Вълнуват ме игровите ни действия на терена. Ако изглеждаме уверено във фаза защита, както беше в мачовете с Пирин и първия с Хамрун, мисля, че ще намерим пътя към вратата на противника. Много е важно как ще се отбраняваме. Евромачовете са игра повече на тактическа дисциплина, организация и разбира се, отбелязване на голове. Трябва да спазим всички принципи на европейските мачове и да отбележим гол. Дали се притеснявам, че изпускаме ситуации, повече се притеснявам за защитата, иначе съм сигурен, че ще намерим пътя към вратата”, сподели Мъри Стоилов.

20 снимки

„На този етап можем да кажем, че се явява изключително ключов мач за нас. След като елиминирахме ПАОК и взехме аванс в първия мач, трябва да се опитаме да изиграем реванша по най-добрия начин. В момента Левски има какво да губи.

Впечатлен съм от комбинативността, футболната увереност, тактическата дисциплина на Хамрун. Показаха модерен стил на игра в първия мач. Много зависи как ние ще играем в защита. Все ще не сме изчистили състава, имаме и някакви дребни проблеми, които се надявам до утре да отшумят, за да бъдем по-конкретни със състава. Левски трябва да играе гордо в стил в „Левски” и да атакуваме, да търсим победата.

С оглед на победите, които натрупа този отбор, естествено все още сме крехък отбор, трябва да бъдем много внимателни с личните си очаквания. Левски трябва да мисли утре за мача, все едно е нямало първи мач. Ако тръгнем да пазим резултата, това може да се окаже фатално. Мисля, че пред 20 000 зрители няма как да не играят със сърце и душа.  Левски трябва да играе с горещо сърце и хладен ум и да спазва тактическа дисциплина.

Мисля, че е добре, да кажем истината на футболистите. Истината е, че предстои мач, който ще бъде евробитка За последните години се превърнахме в аутсайдери в Европа и сега трябва да градим със зъби и нокти. Не съм решил кой ще бие дузпа. Тежък въпрос. Отговорността за дузпата е изцяло моя и това не трябва да тежи на футболистите. Ако трябва ще отложим цялото първенство, за да се класираме в групите”, завърши Мъри Стоилов.