Наставникът на Рома – Жозе Моуриньо, за пореден път засвидетелства приятелското си отношение към Стойчо Младенов и българския футбол като цяло. Все пак Специалния предупреди, че в утрешния мач срещу ЦСКА „приятелството” ще остане на заден план, защото „джалоросите” са в София да победят „червените” в мача им от Лига на конференциите.

11 снимки

„За нас е важно да победим с идеята, ако победим, да бъдем първи. Ако Будьо победи също, ще останем втори, но това, което зависи от нас, ще го направим. Знам, че ще бъде трудно с ЦСКА, защото те заслужават повече точки от сегашния им актив. Срещу нас ни затрудниха в Рим, но ние трябва да победим”, започна Жозе Моуриньо.

„Утрешният резултат не е от особено голяма важност, тъй като сме се класирали вече. Важно е дали сме първи или втори. Амбициите са ни да продължим напред, сега идват осем отбора от Лига Европа. Ще видим какво ще се случи, но имаме амбиция да стигнем колкото се може по-напред”, продължи португалският специалист в зала „Родина” на „Васил Левски”.

„Не мисля, че времето ме е променило много. Може би съм станал по-спокоен, но смятам, че имам същата любов към футбола. Не ме е променило много времето. През 2004-а година имах щастието да спечелим Шампионска лига, но днес играем в Лига на конференциите и имам желание Рома да спечели това състезание, защото е първо. Ако го направим, ще останем в историята”, акцентира Моуриньо.

„80-те и 90-те години бяха златни години за българския футбол. Имахте добри футболисти, които играеха из цяла Европа и аз имам много добри спомени от тогава. Хората, които познавах и специалното отношение, което имам към Стойчо, който също идва като мен от малък град, се запазиха до днес. Те бяха освен добри футболисти, а и добри хора. Всеки път, когато съм в България, се чувствам у дома. Онова поколение беше много голямо. После отидох в Барселона и срещнах футболист №1 в света – Христо Стоичков. Чувствам ви като приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като такива, тъй като излизаме за победа”, завърши Жозе Моуриньо.