Шампионът Лудогорец ще направи нов опит да привлече  в редиците си набелязан бразилец. Става въпрос за 22-годишният Жеферсон от елитния Гояс, пише местният сайт esmeraldino.com.

През настоящата кампания защитникът е записал 31 мача за тима си, в които е отбелязал един гол. Той беше желан от разградчани и през лятото, но сега е предприета нова офанзива за него. Той е следен от доста време и "орлите" явно са запознати с качествата му. Сериозен интерес към играча проявява и грандът Палмейрас.

Жеферсон е роден през 1997 година и през януари ще навърши 23 години. Той може да играе и като ляво крило. Рожба е на школата на Гояс. Футболистът е бивш младежки национал на Бразилия. Цената му е около 1,5 милиона евро, а договорът му е до лятото на 2022 година.

Любопитното е, че през пролетта в Гояс като отдаден под наем игра нападателят на Лудогорец Жуниор Брандао, който в момента е в иранския Персеполис.

Очаква се през зимната пауза Лудогорец да се подсили с двама или трима нови играчи, след като през лятото селекцията беше мащабна. В плановете за селекция влиза и сръбският нападател на Монпелие Петър Шкулетич, който е играл и за Локомотив Москва. Наскоро скаутът на "орлите" Иван Цветков беше на мисия в Чехия и Полша, а преди това е посетил и Бразилия.