Отборът на Лудогорец се изправя срещу Динамо Загреб в реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига във вторник от 21:00 часа българско време.

Срещата може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим развитието на мача на живо. В сайта ни също може да намерите видео от всички голове и интересни ситуации в мача.

Българският шампион загуби първия мач в Разград с 1:2 и ще търси задължителен обрат на стадион "Максимир" в столицата на Хърватия.

Мнението на Анте Шимунджа преди мача:

​„Изиграхме много добър мач срещу Динамо преди седмица, но не съм доволен от резултата, защото не трябва да играем красиво, а ефективно и да постигнем успех.

 Динамо е голям клуб, уважаваме всеки съперник, но трябва да гледаме нашия отбор. Аз съм от съседната държава и познавам много добре манталитета на Динамо, на феновете, които ще окажат влияние. Наясно сме, че ако искаме да продължим в следващата фаза, трябва да победим, но това не означава, че трябва да вкараме гол в първата минута. Трябва да бъдем умни и да чакаме своя момент“, коментира Шимунджа на пресконференцията преди мача.

Всички знаем какво направи Пиерос Сотириу за нас, ще ни липсва, но това дава шанс на други играчи да покажат защо са в Лудогорец. Не искаме да се оплакваме, утре останалите футболисти ще покажат своята класа. Ние не сме единственият отбор с проблеми. Приемаме го и търсим варианти да разрешим тези проблеми.

Не можехме да избегнем трансферите на основни играчи, дали това ми харесва или не - няма значение. Приемаме го и продължаваме напред.”

Антон Узунов
43 снимки

В първия мач преди седмица играчите на Анте Шимунжда получиха изненадващ двоен удар от съперника си още в първите десет минути, след което доминираха до края, но не бяха достатъчно ефективни в атака и успяха да върнат само един гол. Въпреки това, с играта си "орлите" показаха, че имат силите да отстранят именития си съперник, ако играят на върха на възможностите си в реванша. За съжаление на разградчани, Шимунджа няма да може да разчита на част от основните си футболисти за двубоя в Загреб.

Голмайсторът на тима Пиерос Сотириу бе трансфериран в Япония и няма да вземе участие в реванша. Аут със сигурност е и наказаният Бърнард Текпетей, а Каули Оливейра, Серджио Падт и Клод Гонсалвеш са с контузии. След наказанието в игра за Лудогорец се завръща Мануел Шоу.

Съдия на мача ще бъде французинът Беноа Бастиен с асистенти Ерван Финжан и Филип Жан.

21:00 ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЛУДОГОРЕЦ

Трети квалификационен кръг на ШЛ, втори мач

Стадион: „Максимир”

Рефер: Беноа Бастиен (Франция)

Динамо Загреб: Ливакович; Ристовски, Шутало, Лауритсен, Бочкай; Адеми, Батурина; Оршич, Иванушец, Шпикич; Емрели

Старши треньор: Анте Чачич

Лудогорец: Слуга; Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков; Шоу, Пьотровски; Рик, Д. Янков, Десподов; Тиаго

Старши треньор: Анте Шимунджа