Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев разкри любопитни детайли от мача срещу Цървена звезда в Белград, останали скрити за феновете. 

Шампионите на България отстраниха сръбския съперник с 4:2 след продължения в третия кръг на Шампионската лига.

В предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT Георги Дерменджиев сподели, че умишлено е пуснал тима 2-3 минути по-рано за загрявка преди мача, преди сърбите, за да може футболистите да усетят враждебната обстановка и освиркванията на феновете на Звезда. Наставникът е направил това с психологическата идея играчите му да привикнат към агресията на 50-хилядната публика на „Мала Маракана“.

Освен това, треньорът на Лудогорец обясни, че при стискането на ръката на наставника Миодраг Божович, тя е била мокра, което е издало напрежението в щаба на съперника.

„Аз съм доволен от това, което се получи, но имам достатъчно опит и мачът вече е зад гърба ми, защото чакам жребия. Лично аз бях убеден и сигурен, че атмосферата в Белград няма да им повлияе, въпреки че имаше психологически момент, че никъде другаде няма такава публика, но аз бях сигурен, че това няма да ни повлияе. Вие видяхте, че дори и като губехме в резултата, характерът им пролича, видяхте как се вдигнаха и играха добър футбол“, сподели Дерменджиев.

„Ние бяхме готови за този мач, имахме информация. Дори при загрявката направихме така, че да излезем умишлено 2-3 минути по-рано, за да излязат играчите и да бъдат освиркани. Никой нямаше право да бяга на терена, а да ходят, точно затова, за да свикнат с публиката и реакцията на феновете на Цървена звезда.“

„След първия мач останах с чувството, че ние ги превъзхождаме, но направихме грешки и ни вкараха два гола. Играчите обаче проявиха мъжество и видяхте крайния резултат. В Разград имахме предстартова треска и неизвестното притесняваше отбора, но след края на срещата ние се разбрахме, че ние наистина сме отборът, който трябва да продължи – те повярваха в това нещо. Видяха собствените си възможности при видеото, макар да бяхме и на такъв стадион с 50-хилядна публика“, каза още треньорът.

„Мисля, че постигнатото е добре за българския футбол, както и за българските треньори, когато има сблъсъци с именити треньори и побеждаваме е добре за нас.“

„Тази обстановка е нова за Пластун, той има качествата, първия картон мисля, че беше малко пресилен, но аз не обичам да коментирам съдиите. Нервността в играчите на Звезда се чувстваше още в началото и има определени хитрини, но Светослав Дяков спечели битката със съперника си и на терена, по време на играта, а не на полувремето.“

„Мисля, че среднощните атаки бяха в следствие на страха. Когато чуя треньор да говори, че публиката ще помага, веднага се разбират неговите опасения. Когато се поздравявахме с треньора на Цървена звезда Миодраг Божович преди мача, неговата ръка беше мокра, знаете какво означава това“, уточни още Дерменджиев.

„Изключително съм доволен, че феновете, които искат да гледат качествен и добър футбол, ще бъдат зарадвани. В Сърбия имаше 100 фенове вероятно, но беше много приятно да чуваме тяхната подкрепа. Ще се радвам да има привърженици, които да дойдат на „Васил Левски“ - семейства с деца.“

„Люпко Петрович е мой приятел, няма смисъл, вие добре знаете и сте чели по вестници. Видяхте, че имаше послания към Цървена звезда, ние как няма да ги достигнем никога, но ние сме много над това. Искам да не обръщам внимание на това. Много исках и съм изключително искрен, исках и Берое да се класира, поздравявам Венци Стефанов за тези млади момчета, на Левски също малко не им достигна. Друго е, когато повече български отбори участват в Европа. Искам да се възвърне името на българския футбол. Няма да стане бързо, но ми се иска да имаме пак играчи като Димитър Бербатов в добри чуждестранни отбори. Ние ще направим всичко възможно да влезем в Шампионата лига“, завърши Георги Дерменджиев.