Един от асовете на Лудогорец Натанаел Пимента даде интервю пред Дарик радио, в което основно коментира очакванията си за предстоящата среща на шампионите с Базел, която е утре вечер от 21:45 часа на Националния стадион.

- Очакваме много труден мач, защото знаем, че отборът на Базел е много силен. Такива са всички отбори, които срещаме в Шампионската лига. Знаем обаче, че играем в къщи и ще имаме подкрепата на нашата публика. Във всичките си домакински мачове демонстрирахме, че сме много силен отбор, състав който е много обединен и играе компактно. Наясно сме, че трябва да бъдем напълно концентрирани, да играем със самочувствие и доверие, за да стигнем до победата.

-Как виждаш шансовете на Лудогорец да се класира в Лига Европа?

-В момента ние и като отбор, а и като отделни футболисти имаме тази възможност. Всички като професионалисти, говоря за футболистите и всички, които работят в Лудогорец, имаме тази цел. Ние желаем да се развиваме, искаме да напредваме. Тук имаше много добри футболисти, а към тях се прибавихме и по-новите. Всички ние и клубът искаме да продължим. Този мач е повече от шампионски финал. Всички ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си, да бъдем най-добре подготвени за този мач. За нас ще е нещо голямо, ако продължим в Лига Европа. Не говоря само за клуба Лудогорец, но и за всички нас като футболисти.

-Кои са силните страни на Базел?

-В момента не искам да коментирам много Базел. Знаем силните страни, които Базел има. Това е един отбор, който се защитава много добре. Без съмнение са много компактни. Най-силната им страна е, че умеят много бързо да преливат в атака. Правят силни контраатаки. Тази седмица изучавахме много техния отбор. Мисля, че всичко това вече го знаем. Отборът на Базел много прилича на нашия. Ние също се стремим да играем много бързо и да контраатакуваме. Тяхното силно качество определено е контраатаката. В това отношение са убийствени. Именно за това трябва да сме много внимателни, тъй като този мач ще бъде и много емоционален. Отново ще кажа, че това е повече от шампионски финал, защото решава продължаването в Лига Европа.

-Колко публика очакваш да видиш на стадиона в София?

-Сега в момента не знам колко хора ще има. Нямам представа. Колкото дойдат толкова. Ние сме професионалисти и не бива да ни влияят странични неща. Ние винаги сме усещали подкрепата на публиката, но не трябва да ни се отразява. За нас е важно да излезем на терена и да дадем най-доброто от нас. Мачът е важен за футболистите и за клуба.

-Преди време в португалската преса пишеше, че Спортинг има интерес към теб. Какво мислиш за този клуб?

-И аз се запознах с тези неща чрез интернет и материалите там. Какво да кажа за Спортинг? Това е един много хубав и голям клуб. Потърсих доста информация и съм впечатлен. Голям отбор за Португалия, който участва редовно в състезания като Шампионската лига и Лига Европа. Разбрах цялата тази информация от медиите, но на този етап няма нищо конкретно. Аз имам интерес и то голям, знам че някой ден сигурно ще си тръгна от Лудогорец и бих искал да играя в такъв отбор като Спортинг, Реал Мадрид, Барселона или някой от останалите големи тимове в Европа. Не казвам, че Лудогорец не е, ние вече сме доста добре познати в Европа. Ние работим много професионално и сериозно. Колкото до Спортинг, бих се радвал, ако нещо такова се получи. Нека видим какво ще се получи.

-Кой е идеалният клуб за теб, какви са мечтите ти?

-В момента не мисля за такива неща и не мога да кажа. Мисля си за моя клуб, но имам и мечти. Моята мечта е един ден да играя в клуб като Реал Мадрид, Барселона, Челси или Арсенал. Сега точно мечтая да продължим напред в Лига Европа!

-Преди време Данчо Минев вкара срещу Базел, вярваш ли, че и ти можеш да постигнеш нещо такова?

-Разбира се, ако се отвори такава възможно, ще се радвам да вкарам гол. Това ще е добре за мен, но и за моите съотборници. Не съм индивидуалист, но всеки се радва, ако вкара гол. Ще се радвам, ако успея да го направя и по този начин да помогна на моя отбор да спечели победата.