Бившият халф на Левски и ЦСКА - Георги Славчев е един от малкото български футболисти, играли в Швейцария. В край на миналия век той носеше екипа на Санкт Гален, където остави добри спомени. Пред Gong.bg Славчев сподели своите очаквания за очаквания с интерес сблъсък между ЦСКА и Базел в Лигата на конференциите. 
"Не познавам сегашния отбор на Базел, но футболът в Швейцария продължава да се развива с бързи темпове и на национално, и на клубно ниво. Съперникът на ЦСКА започна колебливо сезона, но това не означава нищо. Факт е, че от 20 години отборът е или шампион, или в тройката на първенството в своята страна. Александър Фрай е от младите треньори, но като футболист направи голямо име. Когато играех в Швейцария, той беше изгряваща звезда на Базел и още тогава му предричаха бляскаво бъдеще. 
 
Всеки мач започва от 0:0 и затова шансовете имат и двата отбора. Както казваше Димитър Пенев - всичко се решава на зеленото килимче. Много зависи как ще тръгне срещата, а и не трябва да се забравя, че има и реванш. Късметът също е много важен в тези елиминации, защото всички видяхме какво стана с Левски преди няколко дни. От съществено значение е футболистите и треньорите на ЦСКА да не се оставят да ги подведат емоциите. 
 
Гледах няколко мача на отбора и представянето им беше от единия полюс на другия. Вижда се, че играчите в "червено" имат проблеми с вкарването на голове и дано не допуснат попадение. Отстраняването на ирландците в предишния кръг би трябвало да им донесе повече самочувствие, което е много необходимо в евротурнирите. Но в ЦСКА трябва да са готови да дадат повече от 100%, за да отстранят Базел. И да играят с акъл", коментира Славчев.