Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа - испанският Еспаньол, има огромни проблеми преди мача в Разград в четвъртък. Каталунците пристигат без трима от водещите си играчи, които страдат от контузии, получени съвсем наскоро. 

"Папагалчетата" ще трябва да се оправят без важни за тях фигури като Пабло Пиати, Джонатан Кайери и Хави Пуадо. Първите двама от това трио са с доста сериозни травми и няма да са на линия дори и за ответния сблъсък с "орлите" в Барселона в началото на ноември. 

Най-тежко е състоянието на аржентинеца Пиати. Той е с мускулна травма, получена на тренировката в събота. След прегледите в понеделник вечерта стана ясно, че ще му се наложи да отсъства шест седмици, което е огромен удар за треньорския щаб. 

Другуят аржентинец - Кайери, игра в последния мач на Еспаньол в Ла Лига срещу Виляреал. Той беше сменен с дискомфорт в бедрото, а изследванията показаха, че се касае за травма от първа степен и тя ще го извади от терените за три седмици. 

Най-лека е травмата на Хави Пуадо. Той се контузи в понеделник и не успя да довърши тренировката. Изследванията показаха, че се касае за малко разкъсване на мека тъкан около глезена, което ще наложи почивка от десет дни, преди да е готов да тренира отново.