Изказването на Ангел Петричев след края на мача на "Мала Маракана" определя най-точно ситуацията през 120-те минути, в които Лудогорец изживя традиционната си луда европейска вечер. Вечер, в която имаше всичко, което прави футбола толкова велика игра. Вечер, която ще остане завинаги в историята на клуба. Лудогорец е орисан да играе луди мачове. Да! Това е клише, но неоспорим факт. Мачът в Белград показа, че освен отлични футболисти, в Разград имат и биткаджии. Това бе нужно и достатъчно условие за поредната голяма победа.

В Лудогорец една седмица слушаха за кравите в селата и мълчаха. Слушаха за липсата на ултраси и мълчаха. Слушаха "великите" треньори и специалисти, които след 2:2 ги отписаха, и мълчаха. Слушаха за ада на стадиона и мълчаха. Слушаха заря и бомбички, и мълчаха. И  "е..ем бугари", и "бугари - цигани" - слушаха и мълчаха. Проговориха там, където трябва - на терена. Накараха 50 000 на стадиона и още хиляди в Сърбия и България да замълчат. Тишина! Понякога тя може да бъде по-силна и от 100 000 навиячи или както се казва "Аху, иху и накрая тихо"!

Лудогорец доказа факта, че е по-класен от Цървена звезда. Голям мач на Минев, Дяков, Моци, Анисе... Прекрасен Вандерсон, уникален гол на Кафу, сигурен Владо Стоянов, стабилен Натанаел. Марселиньо...втори неубедителен мач, но две асистенции, а втората от ключово значение - нужни ли са повече думи? Чудесно завръщане на Мисиджан, но сериозни резерви към Пластун и Паломино...явно ще им трябва време...

Малко и за Георги Дерменджиев. Хората са казали, че най-добре се смее този, който се смее последен. Бат Жоро може да се смее от сърце, а някои футболни естети спокойно могат да му вземат галошите и да си ги сложат под възглавницата, за да им мирише поне малко на голям футбол. Дерменджиев показа, че е треньор! Точка!

Феновете! Не са много, не са гръмогласни, не изповядват ултрас-културата. Не скандират името на собственика, а питат "Има ли лудогорци?". Може да са малко, но заслужават радостта си.

Лудогорец изпълни план "Минимум". Сега е ред на план "Максимум". Жребият е в петък. Традицията повелява - големите европоходи започват от Белград. Ово je стандарт!

P.S. Относно хейтърите - гроздето е кисело, защото е високо.

* Заглавието е базирано на изказване на Ангел Петричев след мача.