Лудогорец загуби с 0:3 при домакинството на Милан в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа, който се игра на „Лудогорец Арена“. Попаденията за „росонерите“ отбелязоха Патрик Кутроне в 45-та минута, Рикардо Родригес в 62-та от дузпа и Фабио Борини в 90+2'. По този начин италианският гранд на практика си гарантира продължаването за следващата фаза на турнира.

Голямата изненада на старши треньора Димитър Димитров в състава на Лудогорец е отсъствието на бразилския нападател Вандерсон от титулярните единадесет на шампионите. 30-годишният футболист е един от твърдите титуляри на Лудогорец, като започна в стартовия състав в последните 27 мача на отбора в европейските клубни турнири. Последният път, когато Вандерсон бе резерва е при злополучната загуба от Милсами, когато треньор бе Бруно Рибейро. Въпреки очакванията споделени от Дженаро Гатузо, че Лудогорец ще играе в система 4-3-3, Димитър Димитров заложи на традиционното за отбора 4-2-3-1, като атаката поведе новото попълнение Якуб Швиерчок, за когото това е и официален дебют със „зеления“ екип. С капитанската лента на „Лудогорец Арена“ излезе Светослав Дяков, който в голяма част от мачовете в груповата фаза остана резерва. Очаквано мястото на наказания Натанаел като ляв краен бранител зае Лукас Саша.

Първото полувреме бе равностойно, а опасностите пред двамата вратари бяха изключително ограничени.

Франк Кесие отправи далечен удар в 3-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Ренан.  

Минута по-късно Инацио Абате фаулира много грубо Джоди Лукоки, който навлизаше в наказателното поле на Милан. Съдията Милорад Мажич показа жълт картон на защитника на "росонерите". След това Джоди Лукоки стреля директно от фаул, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Донарума.  

След груба грешка в защитата на Лудогорец в 20-та минута, Патрик Кутроне стреля, но от крака на Игор Пластун топката излезе в корнер.   

Лукас Саша центрира остро в наказателното поле на Милан в 31-та минута, но Якуб Швиерчок не успя да отклони топката, а Донарума се размина с нея. 

Сусо отправи много опасен удар от фаул в 39-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Ренан.

Джакомо Бонавентура много добре финтира Сисиньо в наказателното поле на Лудогорец в 42-та минута, след което отправи много мощен удар, но над напречната греда в аут.  

Милан поведе в резултата в 45-та минута. Хакан Чалханоглу разигра късо корнер с Джакомо Бонавентура. След това турският футболист центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Патрик Кутроне бе оставен непокрит и отблизо с глава вкара топката във вратата на Ренан. 

През второто полувреме Милан успя да ограничи възможностите пред футболистите на Лудогорец и се възползва от своя шанс в 60-та минута.

Вандерсон пусна отличен пас към Марселиньо в 51-та минута, а той стреля, но слабо и Донарума спаси без проблеми. 

Светослав Дяков отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Милан в 54-та минута, но топката се спря в сглобката на десния стълб и напречната греда на вратата на Донарума.  

Съдията Милорад Мажич свири дузпа в полза на Милан в 60-та минута, след като прецени, че Козмин Моци е избутал в гърба Патрик Кутроне, който падна в наказателното поле на Лудогорец. Рикардо Родригес реализира наказателния удар в 62-та минута и направи резултата 2:0 в полза на „росонерите“. 

Милан отбеляза трети гол във вратата на Ренан във втората минута на добавеното време на срещата. Франк Кесие центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Андре Силва пропусна топката за Фабио Борини, който вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ренан.     

Протоколният реванш на "Сан Сиро" е през следващата седмица. 

Лудогорец - Милан 0:3

0:1 Патрик Кутроне 45'

0:2 Рикардо Родригес 62'(дузпа)

0:3 Фабио Борини 90+2'

Лудогорец: 33. Ренан – 4. Сисиньо, 30. Козмин Моци, 32. Игор Пластун, 8. Лукас Саша – 18. Светослав Дяков, 12. Абел Анисе – 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 93. Върджил Мисиджан – 70. Якуб Швиерчок.

Милан: 99. Джанлуиджи Донарума – 20. Инацио Абате, 19. Леонардо Бонучи, 13. Алесио Романьоли, 2. Давиде Калабрия – 79. Франк Кесие, 21. Лукас Билия, 5. Джакомо Бонавентура – 8. Сусо, 63. Патрик Кутроне, 10. Хакан Чалханоглу

Съдия: Милорад Мажич

Стадион: "Лудогорец Арена"