Старши треньорът на Ботев Пловдив Велислав Вуцов заяви при заминаването на тима за Австрия, че се надява на успех в срещата и „канарчетата“ да продължат в следващата фаза на Лига Европа. „Жълто-черните“ гостуват на Санкт Пьолтен в четвъртък, а след първия двубой имат крехка преднина от един гол. При домакинството си в Бургас, Ботев надделя трудно с 2:1.

„Настроението е добро. Дано се върнем с такова. По-важно е с какво настроение ще се върнем. Нямам притеснения, че допуснахме гол в първия мач. Повече ме притеснява фактът, че някак си тичаме по-бавно. Ако издържим физически, убеден съм че проблеми в реванша няма да имаме. Предполагам, че реваншът ще бъде по-труден. Като домакини те са малко по-агресивни, ще се опитат да ни пресират. Ако издържим на тази преса и не сбъркаме, аз съм убеден, че ще вкараме гол и то не само един“, коментира Вуцов.

„Гледахме няколко техни контроли и мога да кажа, че стилът им на игра ще бъде много по различен от това, което играха тук. Ние говорим, че все едно отиваме някъде да ни колят. Няма такива притеснения. Надявам се да играем добре и да вкараме гол. В защита се справяме добре и ако вкараме ранен гол мисля, че ще си направим живота и мача по-лек“, допълни специалистът на Аерогара София.

„При всяко положение победите дават малко самочувствие и спокойствие. Проблемите ги има. Финансови проблеми обаче не сме усетили. Сигурно има сътресения, но не всичко, което е казано е изпълнено. Проблемите идват от несигурността какво ни очаква в бъдеще. От това което е вътре в отбора аз напрежение не съм усетил. Тази ситуация ме мотивира поне мен, надявам се и футболистите. Ако не можем да говорим за красива и хубава игра, поне виждаме повече хъс и заряд, виждаме желание за победа, което ни донесе успеха в двата мача.

„Дано не се отрази липсата ми на резервната скамейка. Все още не знам как ще водя мача. Като пристигнем там ще видим, не знам. Нямам информация имам ли наказание, какво е що.

Надявам се да продължим. Не премислям вариант, при който да не продължим. Куртеан не е готов на 100%, но ако се наложи в някой ход на мача ще го използвам. Знаете, че нямаме право да картотекираме нови играчи между двата мача.“

„Нямам информация дали Цветан Василев ще присъства на мача. Дай Боже да дойде да си види отбора и да направим така, че да го зарадваме“, завърши Вили Вуцов.