Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев сподели пред Гонг очакванията си за очаквания предстоящ сблъсък на тима му с Партизан в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Първо разградчани трябва да преодолеят люксембургския Дюделанж, докато сърбите да се справят с Торсхавн от Фарьорските острови. 

Това изглежда лесно и за двата тима, така че те се очаква да се изправят отново един срещу друг съвсем скоро. Те играха в Шампионската лига и миналата година, като тогава българите се радваха. Ето и какво сподели Стоев:

"По принцип все трябваше да играем с някакъв противник - непознат или познат. Просто ни се падна един отбор, с който вече сме играли, макар че беше далеч във времето. Мина близо една година от тогава, със сигурност и те са претърпели някакви промени от тогава." 

"Възможно е вече да са съвсем непознат противник. Говоря най-вече като качество и наличност на футболисти, разбира се. Тепърва ще ги разузнаваме и ще направим по-обстоен анализ. Тепърва ще видим." 

"Има някаква стагнация в сръбския футбол, доколкото знам. Но все пак това е сръбски отбор. Каквото и да си говорим, един сръбски отбор не може да бъде подценяван." 

"Възможно е опитът да е на наша страна. Но по някой път противоборството на два отбора е само в два мача и невинаги по-опитният побеждава. Ето, миналата година те бяха с повече опит, с повече участия в Европа, но пък ние съумяхме да ги отстраним." 

"В тая насока не мисля, че по никакъв начин не трябва да се успокояваме с това, че някога сме ги отстранявали. Това въобще не трябва да ни е в мислите. Напротив, съвсем сериозно трябва да подходим към двубоите и ще го направим, защото няма да ни е лесно."

"Нормално реагираха футболистите. Някои казаха: "Знаех си!", други викат: "Пак ли с тези?"... Общо взето, нормални реакции. Те знаят, че ако искаме да стигнем до групи, независимо дали на Шампионската лига или на Лига Европа, трябва да минем всякакви препятствия. Някой път са по-леки, друг път по-тежки, но трябва да ги преодолеем." 

"Има го усещането, че трябва да се класираме. Миналата година никой не ни слагаше в сметките и всеки преодолян съперник беше бонус за нас, докато сега е малко по-различно. Но пък има и нещо друго. И ние придобихме увереност и самочувствие, че можем да се справяме с европейски отбори. От наша гледна точка, ние ще излезем да ги преодолеем като съперник, но си знаем, че няма да е лесно." 

"Не искам да коментирам другите отбори, те бяха трите мача по едно и също време и аз само превключвах. Не можах да погледам по-обстойно някой от тях. Надявам се да успеят в реваншите, тъй като е ясно, че ще е трудно и при тях", заяви наставникът на Лудогорец пред Гонг.  

Той говори и за първия мач на тима си за новия сезон в А група. Това е новакът Хасково. 

"Никакво подценяване на Хасково, в никакъв случай. Нормално е, този съперник отдавна не е бил в А група и ще има публика, еуфория. Знаем, че ще ни предстои тежък мач и съвсем сериозно подхождаме към него", сподели Стоев пред Гонг.