„Дай Боже да отстраним Радник, но това няма да е толкова плод на тази задълбочена работа и етапите, които ние сме преминали, а ще е плод повече на индивидуалната класа на състезателите“, коментира треньорът на Берое Александър Димитров на път за Босна.

Берое замина за Баня Лука, където предстои реванш срещу Радник Бийелина в четвъртък от 19.00 часа в мач от квалификациите на Лига Европа. Първият двубой в Стара Загора завърши 0:0.

„Нещата преминаха така, както сме ги планирали в самото начало. Ние се подготвяхме за първенство. Изграждаме нов отбор, нов стил за водене на играта и всичко върви по план. Ако омаловажа мач за Лига Европа, няма как да стане. Не мога да го направя, но ясна е ситуацията около отбор с оглед на новите състезатели и подмладяването. Много хора пропускат факта, че средната възраст на отбора беше 28 и половина година, а сега е около 22 години. Това е пътят и ние няма да се отклоним от този път. Играчите показаха, че имат желание да следват този път и да се доказват във всеки един мач. Доволен съм много от този факт. Това е пътят. Мачът е важен да самочувствие и увереност“, коментира на летище София Александър Димитров и продължи:

„Дай Боже да отстраним Радник, но това няма да е толкова плод на тази задълбочена работа и етапите, които ние сме преминали, а ще е плод повече на индивидуалната класа на състезателите. На мен ми се ще да стигнем ниво, когато отборът ще побеждава, а не индивидуалната класа. Въпреки че индивидуалната класа е много важна. Нашите състезатели според мен притежават по-голяма класа от противника.“

„От първия ден 90% от тренировките ни са за организацията на играта, завършващата фаза на атаката, основавайки се на добрата основа на защитата“, каза още Сашо Димитров и добави:

„Промени в състава ще има. Искахме да отбележим гол в първия мач, но не успяхме. В офанзивен план ще има промени. Наясно към на 100%. Нито един от състезателите не е готов да изиграе 90 или 120 минути на такива обороти, каквито са изискванията на една международна среща. Етапът е такъв. Всеки дава това, което може и когато силите му се изчерпат прибягваме до смени. Да тренирали сме дузпи. Те са елемент от играта. Тренираме дузпи, както тренираме и тъчове. Но, ако може да решим нещата за 90 минути ще е добре. С оглед на периода, в който се намираме.“

„Ще направим всичко възможно, за да отстраним противника, който малко се обезценява тук. Доколкото си спомням през 2014 година на Световното Босна бяха. А ние бяхме ли?Отборът е класен да не го подценяваме. Ние се отнасяме с нужното уважение. Не го подценяваме, разузнаваме го добре. Никак не е лек противник“, категоричен бе треньорът на Берое.