Националът Иван Иванов пристигна в България заедно със своя отбор Базел, въпреки че няма да има възможност да играе в утрешния мач от Шампионската лига срещу Лудогорец. Иванов се възстановява след операция и ще бъде извън терените дълго време.

„Очаквам интересен двубой. Лудогорец ще се опита да вземе точки, тъй като се представиха добре. Ние сме дошли за трите точки, защото, ако спечелим ни се отваря пътя за второто място. Лудогорец придобиха малко повече опит, придобиха самочувствие, изиграха два прекрасни мача. Мислят си, че могат да спечелят 3 точки от нас. Мачът ще е интересен. Лудогорец има шанс да ни затрудни, но ние сме по-опитни. Спечелихме срещата с Ливърпул и ще атакуваме второто място. Този път не трябва да изпускаме точки, които да ни попречат да отидем във втората фаза.

Преди една година Базел игра срещу Лудогорец. Нямам толкова допир със съотборниците си, тъй като ходя по веднъж на стадиона. Може би сега повече ще си поговорим. Говорих с треньорите, изненадани се от отбора на Лудогорец. Казаха, че разполагат с добри футболисти и аргументи. По-добрия отбор нека спечели“, коментира Иванов.

„Базел е фаворит за второто място. За Лудогорец казах, че имат болни амбиции за второто място. Не ги подценявам, изключително добър отбор са, това, което правят за България, е супер. За мен трябва да гледат по-сериозно на това, което правят в шампионата, а тези мачове са за престиж, опит, натрупване на самочувствие и догодина да имат по-високи цели“, допълни още защитникът.

Той заяви, че мачовете с Лудогорец ще са по-трудни от тези с фаворитите. „Определено срещу Лудогорец ще е по-трудно, защото се водим фаворит. Срещу големите отбори се играе по-лесно. Визирам най-вече английските отбори. Там е най-лесно да се постигне добър резултат. Нашия отбор е малко по-опитен. Мисля, че ще победим 2:1“, завърши футболистът.