„По никакъв начин представителите на УЕФА не са ни информирали за проблем с нашите фенове и проявен расизъм“, това заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев по повод информациите, че „орлите“ могат да бъдат глобени заради обиди от страна на запалянковците към домакините от Стяуа.

„Направих едно запитване сред нашите фенове. Никой не е чул расистки скандирания. Имаше закачка между агитките. Домакините викаха за ЦСКА, нашите фенове отговориха със скандирания за Динамо. Това бяха нормални закачки между агитките. Мисля, че това е част от психологическата война между отборите. Румънците са малко по-активна страна. Ние не сме любители на подобен род действия. Готови сме да удържим на психологическия натиск, който се оказва срещу нас. В сряда ще видите друг Лудогорец. Чета писания, че сме били страхливи, но това е далеч от истината. Доказва ли сме, че сме от хората, които не се страхуват. Може би имаше респект. Респект към турнира, респект към нивото. Може би имаше притеснения, че сме само на крачка от групите на Шампионската лига. За страх не може да се говори. Ние сме уверени в силите на нашите футболисти и продължавам да бъда оптимист“, каза Петричев.

Относно започващата в сряда продажба на билети той заяви: „Притесненията ми са, че сезонът е летен и много хора ги няма в София. Мачът ще е със заряд и интересът ще е голям. Аз се надявам, че любителите на футбола от цялата страна ще дойдат на националния стадион, за да подкрепят Лудогорец в този ключов мач. Миналата година срещу Базел имаше над 20 000 на стадиона, надеждата ми е да има поне толкова срещу Стяуа. Ние се нуждаем от подкрепата на нашите привърженици. Призовавам ги да ни подкрепят. Цените са поносими за мачове на такова ниво. Виждам, че политиката в страните в нашия ранг е една и съща. Цените са почти еднакви. Цена от 10 лева е добра и не би била причина привържениците на футбола да не могат да си позволят билет“, допълни Петричев.