Старши треньорът на Берое Александър Димитров заяви, че стратегията за развитие на отбора не започва и не завършва само с мачовете срещу Радник Бийелина в Лига Европа. 
Димитров определи Радник като труден съперник, защото е турнирен отбор. Треньорът на Берое бе категоричен, че още от следобедната тренировка отборът започва работа за предстоящите мачове и отстраняването на Радник. 

„Заедно с щаба ми започнахме да разузнаваме съперника на Радник. Гледахме цял мач. С оглед на това, че са спечелили купата на страната, са отбор, който може да участва в турнирни битки. Труден съперник. Още повече, че имаме само две седмици за подготовка и само една контролна среща. Ако сме отбор, който да изграден поне от две години, щях да ви кажа, че няма да имаме проблеми с този съперник. Правим нов отбор. Променяме стратегията на игра в двете фази. За това нещо трябва време“, коментира Димитров. 

„Аз бих предпочел в първия мач да бяхме гости, за да играем за резултат и да може детайлно да опознаем противника. В един реванш публиката също би изиграла основна роля. Аз имам доверие в нашите привърженици, че ще ни подкрепят в първия мач. Аз знам, че противникът е бил доста ентусиазиран и доста добре е приел жребия, че ще играе с нас. Не само се надявам, че ще ги отстраним, но ще работим върху това нещо още от следобедната тренировка“, добави треньорът на Берое. 

„Започнах да гледам представянето на отбора още от миналата година. Имаме почти всички мачове от предишния сезон. Ще се опитаме да се доберем до информация за това кога ще играят контролни срещи, къде са на подготовка, как им протича и за трансфери. Ако може, ще изпратим човек да гледа тяхна контролна среща. Не е тайна, че времето ни притиска. Не го казвам като оправдание, а като факт. Тяхното първенство приключи по-рано от нашето. Имаха повече време за почивка, а имат и повече време за подготовка“, продължи наставникът на старозагорци. 

„Единственото върху, което съм се концентрирал е предстоящият противник и другото, което ми е в плановете е нашата подготовка. Нашата стратегия не започва и не завършва само с този мач. Ние имаме дългосрочна стратегия за развитие на този отбор и на клуба като цяло. Не може фокусът да ни е само върху това и вниманието ни да се отделя от дългосрочната стратегия“, каза още Александър Димитров.