Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази надежда, че тимът му е готов да играе в групите на Шампионската лига. Шампионите гостуват на румънския гранд Стяуа в първи плейофен сблъсък за влизане в групите.

„Предстои ни един изключително важен мач. За фаворити няма как да говорим и мисля, че можем да кажем шаблонно, че всичко е 50:50. Стяуа е много стойностен отбор, знаете, че те са били и европейски шампион. 11 години са в Европа – осем в шампионската лига и три в Лига Европа. Те са гранда на Румъния. Отстранявали са много стойностни и добри отбори. Гледах им мачовете от груповата фаза на Шампионската лига с Челси, Шалке, Базел. Знаете какво представляват тези противници. Спокойно мога да кажа, че Стяуа е един отбор с визия и стил, който притежава много добри футболисти“, коментира Дерменджиев.

„За Лудогорец е добре, че цели 11 играчи са напуснали миналогодишния състав и са дошли толкова нови. Все пак това е добре за нас, тъй като те са нови играчи и им трябва време да се нагодят към стила на игра.“

„Не можем да правим никакви изводи от контролата, която играхме преди време. Сами може да видите, че в контролите имат само една победа и един равен мисля. Предната контрола я загубиха с пет гола. В официални мачове обаче нямат загуба.“

„Мисля, че в Букурещ ще изглеждаме добре. Юнес Хамза също е в групата за мача. Впоследствие ще решим дали ще попадне в състава. В последните четири години натрупахме много рутина. Така или иначе, при негативен резултат срещу Стяуа, ще играем в Лига Европа, така че сме спокойни. Отборът е готов да играе и в групите на Шампионска лига“, каза още той.