Президентът на Базел Бернхард Хойслер пристигна с тима за предстоящия в сряда двубой срещу Лудогорец и бе любезен да говори пред българските медиите. Той сподели, че е наясно с класата на българския шампион заради мачовете между двата тима в квалификациите за Шампионската лига през миналия сезон и очаква много труден мач.

Очаквам интригуващ мач, вече играхме с Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига и знаем, какво ни очаква.

Без Щрелер има ли Базел по-малко шансове?

Имаме един добър отбор с много добри играчи, надявам се, че ще покажат играта си и това няма да играе роля.

Ще бъде ли този мач различен от тези през миналия сезон?

Трудно е да кажем, миналата година беше много трудно. Успяхме да обърнем мача с класата на отделни играчи, след 60 минути не изглеждаше добре. Сега ще бъде толкова трудно, колкото и миналата година.

Реал Мадрид е фаворит. Кой друг ще се класира от тази група?

Номер 2 в групата спрямо възможности и качество на играчите трябва да е Ливърпул. Двата отбора Лудогорец и Базел ще опитаме да ядосаме двата клуба. Лудогорец успя на два пъти, имаше голям малшанс в Ливърпул. Ние успяхме да го направим у дома срещу Ливърпул. Ще бъде вълнуваща група.

Предимство ли е за Базел, че първо ще играе в София, а после в Базел?

Не е като при елиминациите, и двата мача са еднакво важни. И в двата трябва да опитаме да запишем позитивни резултати, ако искаме със сигурност да сме трети, Лудогорец или Базел. А след това трябва да направим някоя изненада, Лудогорец или Базел, за да станем втори.

6 футболисти от миналия сезон липсват, имате нов треньор, отборът не се е сработил, значи ли това победа за Лудогорец?

Не, отборът ни е сработен, подсилихме се добре през лятото, Лудогорец също. Утре ще видим кой ще спечели.