Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че тимът му ще търси резултат, който да го успокои за втория мач срещу Елгава в Лига Европа. Тази сутрин „оранжевите“ заминаха за Латвия, където утре стартират европейското си участие, а с него и новия сезон.

„За жалост първият ни официален мач е в Лига Европа. Имаме изиграни няколко контроли, така че кой знае какви големи очаквания нямаме. Имаме очаквания да се представим по възможно най-добрия начин и да постигнем резултат, който да ни успокои за втория мач“, коментира Балъков.

„Съперника ни го разучихме много добре. Те са изиграли 11 мач в първенството, а ние гледахме десет от тях. Познаваме отбора много добре. Информирали сме футболистите и се надявам да си свършат работата и да се върнем в успех“, каза още той на Летище София.

„Разбира се, че за тях е плюс, че в момента тяхното първенство върви. Със сигурност то не е по-силно от нашето в България. Факт е, че те имат добър ритъм, изиграли са 11 мача, което е предимство за тях. Трябва да се пазим от стандартни ситуации. Техният отбор е много добре сложен физически. Разчитат много на стандартни ситуации. Трябва да излезем мотивирани и концентрирани и не трябва да има никакво отпускане“, продължи специалистът.

„От тримата нови, за мое съжаление ще играе само един. На другите двама не успяхме да оправим документите. Арсенио е футболистът, който ще играе. Много съм доволен, че те успяха да се интегрират в отбора по най-бързия начин“, каза още Балъков.