Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков вярва, че отборът може да търси своя шанс в реванша с унгарския Дьошгьор, въпреки неприятната загуба преди седмица в София с 0:2.

„Тръгваме с ясната цел да търсим шанса си в Унгария, категоричен е Красимир Балъков. Въпреки нелепите голове, които получихме в последните два мача, а и лошия ни късмет в тях. На фона на играта ни в първия мач, спокойно можем да отидем на реванша с вдигнати глави и да се опитаме да победим в този мач. При всички положения ще си търсим шанса. Видя се, че в последните мачове имахме много положения за вкарване на гол. От една страна имахме лошия шанс да ни вкарат нелепи голове, а от друга страна пропускаме и заради качествата, които имаме. Надявам се в четвъртък да не повторим грешките в офанзивен план и да имаме късмет.”

Балъков счита, че ще има един или двама по-свежи хора на терена в Унгария. Той каза, че Литекс не е имал време да тренира дузпи.

„Трябва да е ясно, че отборът на Дьошгьор ще бъде много по-добре физически от нас, убеден е Балъков. Те не са започнали първенството им и са в по-добро физическо състояние. В същото време ние имахме два много изразходващи сили мачове. Ще се опитаме да играем икономично, доколкото е възможно и в офанзивен план да търсим нашия шанс. Проблеми с контузени нямаме. С 20 човека пътуваме. В сряда имаме тренировка, да се надяваме, че всички ще са здрави за мача.”

Според Красимир Балъков, той е свикнал вече с напрежението около треньорството му.

„Като погледнете сайтовете може само отрицателни неща да видите, сподели Балъков. Аз съм свикнал с треньорската професия. Вече седем години съм треньор и съм свикнал на всичко.Вярно е,че и двата мача загубихме, но на фона на играта ,която показахме в тях, аз мисля,че и двата не заслужавахме да загубим.Аз за себе си нямам никакво притеснение. Непрекъснато говоря със Стойчо Стоилов, говорим за състоянието на отбора, за нещата ,които трябва да поправим, да променим. На 70 – 80 % съм доволен от начина ни на игра.Трябва да оправим в атака възможностите ни да вкарваме и ще дойде ден, в който и на нашата улици да изгрее слънцето.Винаги може да стане някой нов трансфер, но нямаме и време да мислим за това, защото всяка седмица имаме по два мача.”

Какви промени са възможни за реванша с Дьошгьор?

„По- скоро промени ще има в освежаването на отбора, разкри Балъков. Едва ли ще има други конкретни промени. Аз от самата игра на футболистите съм доволен.Не мога да бъда недоволен.Ние имаме 21 футболисти и ще ги използвам всички в предстоящите мачове.”