Старши треньорът на Лудогорец U21 Атанас Димов заяви, че не е очаквал отборът му да загуби с 0:5 от Базел в третия си мач от Младежката лига.

Дотук неговите възпитаници чакат първите си точка и гол в групата, където все по-явно се превръщат в аутсайдер.

„Тежка загуба. Пет гола са много. Мисля, че малко по-добре можеше да се представим“, каза Димов след двубоя. „Базел е много силен отбор, който практикува силов футбол. Много здрави момчета. На нас физически ни беше трудно, а оттам нататък ни затрудниха и в други аспекти като техника и тактика.“

„В момента момчетата просто ги е яд, че не се представиха на ниво. Въпросът е в това, че имаме и вътрешно първенство, което натежава малко, защото мачовете са трудни. Можехме да бъдем в малко по-добра кондиция, но това е положението. Все пак не мисля, че тази загуба ще им се отрази кой знае колко, защото те са млади хора и имат амбиция да побеждават. Самото настроение в съблекалнята... аз си познавам момчетата: не са рухнали, просто им е криво, че нещо не печелим. Свикнали са да побеждават и сега, когато почувстват, че губят, не им е много приятно“, допълни наставникът на младежкия тим на разградчани.