Треньорът на младежкия тим на Базел Томас Хеберли не скри, че е доволен от победата с 570 над Лудогорец в Младежката лига. За него успехът е бил важен не толкова като цифрово изражение, колкото в контекста на резултата от другия мач в групата, където Ливърпул победи Реал Мадрид с 3:2 и така има три отбора с по 6 точки след първите три кръга.

„Имахме късмет да спечелим този мач. За нас беше трудно, защото не знаехме какво ни очаква и какво представлява Лудогорец“, откровен беше Хеберли. „Разбира се, щастливи сме, че спечелихме с 5:0. Виждаме, че Лудогорец са много млади и в тази възраст им е много трудно. Когато другият тим е с 1-2 години по-възрастен, разликата изпъква. Вижда се, че ние сме по-добри, мислим по-бързо – възрастта си оказва своето влияние. Затова и резултатът е напълно логично.“

„За нас е чудесно, че Ливърпул спечели срещу Реал Мадрид в другия мач. След като и ние спечелихме тук, имаме шанс да излезем като първи от групата. Така че следващият ни мач ще бъде много важен. Хубаво е да видим, че сме близо до нивото на Реал Мадрид“, допълни специалистът.