Нападателят Кристовао Рамос бе любезен да даде интервю за официалната програма на мача Левски – Иртиш Павлодар.

- Кристовао, Левски излиза срещу отбора на Иртиш от Казахстан в първи предварителен кръг на Лига Европа. Какви са твоите очаквания за двубоя?

- Очаквам тежък мач, като цяло не познаваме този отбор и неговите футболисти. Трябва обаче да играем с увереност, без страх и ако може да вземем добра и комфортна преднина преди реванша в Казахстан.

- Какво знаеш за съперника?

- Както казах, почти не познаваме този тим и затова трябва да внимаваме много.

- Отборът на Иртиш играе и в момента мачове от тяхното първенство. Това предимство ли е за тях?

- Факт е, че в момента те са в разгара на шампионата им и със сигурност ще са в по-добра кондиция, което донякъде ще бъде тяхно предимство. Въпреки това ние сме длъжни да ги отстраним.

- Първият мач е в София. Това добре ли е за Левски?

- Ако победим и постигнем добър резултат, ще имаме предимство и увереност преди ответния двубой, но ако не спечелим, това може да стане проблем.

- Готов ли е Левски за тези сблъсъци, все пак имахте твърде малко време за подготовка?

- Мисля, че да, въпреки че знаем - по традиция първите официални мачове винаги са трудни. Дойдоха нови играчи, ще им трябва време да се аклиматизират към новия си отбор. Ясно е, че няма да сме готови на сто процента, но се надявам и при това положение да се справим с казахския ни съперник.

- Фаворит ли е Левски?

- Не бих искал да коментирам, защото, както казах, ние не познаваме добре този съперник. Все пак  Левски е голям клуб и не би трябвало да се притеснява от подобни отбори, имаме богата история в евротурнирите и може да се каже, че сме фаворити от тази гледна точка.

- Следващият евентуален съперник е възможно да е от Босна и Херцеговина – Широки брег. Какво мислиш за този тим?

- И за този отбор трудно мога да кажа нещо. Миналия сезон обаче играхме с друг тим от тази страна и видяхме колко е трудно, така че знаем какво ни очаква и затова трябва да се подготвим по-добре, отколкото тогава.