Капитанът на Ботев Пловдив Йордан Христов говори за малко за победата над Либертас с 4:0 в първия квалификационен кръг в Лига Европа и съсредоточи вниманието си върху тежкото финансово състояние на клуба.

Националът бе категоричен, че не смята да напуска и намекна, че неговите съотборници Александру Бенга и Срджан Лукин са дошли при „жълто-черните“ единствено заради пари.

„Направихме един добър мач, постигнахме хубав резултат, което е най-важното. За момента положението е сложно, понеже всеки ден излизат най-различни информации. Тук ще има някакво преструктуриране. Малко е ненормална обстановката, но трябва да се абстрахираме и да играем“, каза десният бек.

„Аз подписах 2-годишен договор. Не искам да напускам засега. Единственият вариант да си тръгна е ако има добра оферта за мен и клубът ще спечели от нея. Аз оставам, ако клубът реши да се раздели с мен, тогава ще си тръгна. За хубаво или за лошо трябва да сме с Ботев.“

Колкото за отказалите да играят в днешния мач, Христов каза: „Това си е лично тяхно мнение, не мога да коментирам. Те са от чужда страна, те са тук за други причини. Щом са решили, че днес няма да играят, това е показателно, че няма да останат в отбора. В днешния мач младите добре играха. Видя се припряност, но това е нормално за тях.“